ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ‘ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟΚΡΥΨΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ ΣΕ ΖΩΓΡΑΦΙΚΟYΣ ΠΙΝΑΚΕΣ’ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΖΩΓΡΑΦΟ – ΑΛΧΗΜΙΣΤΗ HERMANN AHRENS
CGRI 2012-114
Unlimited Release
Printed Nov 2012
ΕΙΣΑΓΩΓΗ
ΣΤΗΝ ‘ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟΚΡΥΨΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ ΣΕ ΖΩΓΡΑΦΙΚΟYΣ ΠΙΝΑΚΕΣ’ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΑΠΟ
ΤΟΝ ΖΩΓΡΑΦΟ – ΑΛΧΗΜΙΣΤΗ HERMANN AHRENS
Prepared by
C.G.R.I. Laboratories
Simis 15, Nikosia 2044, Cyprus, EU
www.cgri.gr
Konstantinos Stromatias,
Greek Army Brigadier (ret) , Branch of Combat Engineers & Informatics
Microelectronics systems Designer - Inventor – Researcher
BSc inGreek Military Academy
BSc in
MSc in Microelectronics and Computer Engineering
PhD candidate in Geophysics
Editor: "www.kyklotron.com’’ ,’’ http://www.cgri.gr’’ , http://www.geoment.e-e-e.gr
info@cgri.gr
info@cgri.gr
Cyprus Geopathetic Research Institute Laboratories
NOTICE:
This report was prepared as an account of work sponsored by CGRI ltd,Cyprus , EU. Neither the CGRI ltd, nor any agency thereof, nor any of their employees, nor any of their contractors, subcontractors, or their employees, make any warranty, express or implied, or assume any legal liability or responsibility for the accuracy, completeness, or usefulness of any information, apparatus, product, or process disclosed, or represent that its use would not infringe privately owned rights. Reference herein to any specific commercial product, process, or service by trade name, trademark, manufacturer, or otherwise, does not necessarily constitute or imply its endorsement, recommendation, or favoring by the CGRI ltd, any agency thereof, or any of their contractors or subcontractors.
This report was prepared as an account of work sponsored by CGRI ltd,
The views and opinions expressed herein do not necessarily state or reflect those of the CGRI ltd, any agency thereof, or any of their contractors.
ΕΙΣΑΓΩΓΗ
Η τεχνική αυτή αναφορά αφορά την αποκωδικοποίηση της άγνωστης τεχνολογίας που χρησιμοποίησε ο Γερμανός Αλχημιστής – Ζωγράφος HERMANN AHRENS με σκοπό να αποκρύψει συνθηματικές παραστάσεις του μυστικιστικού Τάγματος το οποίο ίδρυσε ο ίδιος στην Νέα Υόρκη των ΗΠΑ περί το 1860 μχ.
Η εργασία βασίσθηκε εν πολλοίς στη μακροχρόνια εργασία – έρευνα του κατόχου των πινάκων ο οποίος και επιθυμεί προς το παρόν την ανωνυμία του.
Στοιχεία για τα συγκεκριμένα έργα του HERMANN AHRENS (πίνακες ζωγραφικής) αναφέρονται στο Παράτημα ‘Α’ της παρούσης.
Αναφορές στα έργα αυτά υπάρχουν στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ, στους συνδέσμους : http://www.askart.com/askart/a/hermann_ahrens/hermann_ahrens.aspx
Αναφορά σε βιβλιογραφία (hard copy) : 1999, Falk, Peter Hastings (Editor) ‘Who Was Who in American Art’, 156419753 , Volumes 3724
ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ
1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ
2. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΧΗΜΙΣΤΗ – ΖΩΓΡΑΦΟΥ HERMANN AHRENS
3. Η ΕΡΕΥΝΑ
ΦΑΣΗ ΕΡΕΥΝΑΣ: 1η Η φωτογράφηση και ψηφιακή επεξεργασία των αντικειμένων έρευνας
ΦΑΣΗ ΕΡΕΥΝΑΣ: 2η Η ακτινογράφηση και ψηφιακή επεξεργασία των
αντικειμένων έρευνας
ΦΑΣΗ ΕΡΕΥΝΑΣ: 3η Η Υπέρυθρη φωτογράφηση και ψηφιακή επεξεργασία
των αντικειμένων έρευνας
4. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ
5. ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ
‘Α’ Εικόνα εκτίμηση των δύο πινάκων ζωγραφικής του HERMANN AHRENS AHRENS
‘Β’ Αποτελέσματα της έρευνας στον 1ο πίνακα του HERMANN AHRENS
‘Γ’ Αποτελέσματα της έρευνας στον 2ο πίνακα του HERMANN AHRENS
‘Δ’ Αναφορά και εκτίμηση των έργων από την συντηρήτρια του μουσείου
ναυτικής τέχνης &παράδοσης κα Ελένη Δημοπούλου,
‘Ε’ Αναφορά στα έργα από τον θεωρητικό -ιστορικό τέχνης κο Λεόντιο
Πετμεζά
‘ΣΤ’ Σχόλια του κατόχου των πινάκων και βασικού ερευνητή
‘Ζ’ Σχόλια του Προέδρου ερευνητή του Ινστιτούτου Γεωπαθητικών
Ερευνών Κύπρου
‘Η’ Η τεχνική της ‘αναμόρφωσης’ πινάκων ζωγραφικής στην Αναγέννηση
‘Θ’Επιστολή – βεβαίωση της εταιρίας valpak .s.a camouflage systems
‘Ι‘ Βιογραφικά ερευνητών – εκτιμητών που συμμετείχαν σε αυτή την εργασία
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΧΗΜΙΣΤΗ – ΖΩΓΡΑΦΟΥ HERMANN AHRENS
Ο Hermann Ahrens ήταν γεννήθηκε το 1822 στην Γερμανία. Ζωγράφος χαρακτικής σε ξύλο, έζησε στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ. Ήταν χαράκτης μιας ‘ιδεολογικής ζωγραφικής’.
Μέσα στους πίνακές του ανακαλύψαμε κρυμμένες παραστάσεις:
- Τέρατα
- αλλόκοτες μορφές
- ανθρωποθυσίες
- σύμβολα του μυστικισμού του αποκρυφισμού της αλχημείας της αστρολογίας
μιας σκοτεινής ‘ομάδας’ ένα μυστικό κρυμμένο πολλών χρονών μακριά από τα μάτια του κόσμου.
Eίναι πρόδηλο ότι η μυστική τεχνική του ζωγράφου AHRENS ήταν ένα κομμάτι τις αναμόρφωσης του <Leonardo da Vinci>, από το 1485. Εκείνη ήταν η πρώτη τεχνική, τεχνική την χρησιμοποιούσαν οι αλχημιστές για να αποκρύπτουν κρυφά μηνύματα κοινωνικά, πολιτικά η μηνύματα αγάπης, διάφοροι κώδικες η σύμβολα ή ακόμη και τρόποι επικοινωνίας μεταξύ τους.
Μας είναι γνωστά σήμερα 2 τεχνικές αναμόρφωσης.
Μια από αυτές ήταν η γνωστή τεχνική ‘Του κυλίνδρου’. Τοποθετούσαν κύλινδρο μέσα στο έργο και έβλεπαν την αντανάκλαση του πίνακα και μιας άλλης μορφής της Αμφιστροειδής εικόνας. Αν κοίταζαν από άλλη γωνία τον πίνακα έβλεπαν τι είχε ζωγραφίσει ο ζωγράφος .
Αυτή την τεχνική ο Hermann την είχε μετατρέψει σε κάτι πιο ανώτερο που μέχρι σήμερα δεν το είχε ανακαλύψει κανείς κανένα μουσείο του κόσμου.
- Δεν υπάρχουν αναφορές για το είδος τεχνικής του ζωγράφου.
- Δεν έχουν γίνει γνωστοί στο ευρύ κοινό –με αυτή την τεχνική πίνακες άλλων ζωγράφων.
Πιστεύουμε ακράδαντα ότι οι συγκεκριμένοι δύο πίνακες είναι μοναδικοί στο είδος τους ακόμη και σήμερα..
Ο Hermann όταν ήταν στην Αμερική μπήκε σε πολύ σκοτεινές ομάδες μυστικισμού. Σίγουρα ασχολήθηκε με την αλχημεία και αλλά πολλά θέματα ξεκινώντας από χαμηλά επίπεδα και καταλήγοντας να έχει μια θέση με αρκετή δύναμη. Φαίνεται ότι δημιούργησε ένα νέο Τάγμα. Δεν βρήκαμε το όνομα του Τάγματος ακόμη παρά μόνο διάφορα σύμβολα, ίσως πριν αποχωρήσει από το μεικτό τάγμα που ήταν αρχικά. Σε αυτό το Τάγμα υποθέτουμε ότι υπήρχαν Ιλλουμινάτοι, Ροδόσταυροι, Αλχημιστές, Αστρολόγοι, Φυσικοί, Μαθηματικοί, Τέκτονες, κλπ.
Όλοι τους, εύπορα άτομα εκείνης της εποχής.
Στο Τάγμα εκτός από τα δρώμενα υπήρχαν και μεγάλα μυστικά.
O Hermann φαίνεται ότι χρησιμοποίησε ένα άτομο από κάθε τάγμα και ειδικότητα και έφτιαξε για το νέο τάγμα που έλεγχε εκείνος με σκοπό, ίσως, την απόλυτη Απόκρυψη της Αληθείας της φιλοσοφικής λίθου, της <χημείας μετάλλου χρυσού>.
Φαίνεται ότι στη συνέχεια τα πράγματα πήραν διαφορετική πορεία καθώς από όλες τις εικόνες που βρήκαμε και από την ερμηνεία της Κ. Κοτσώνη στο πίνακα με τις ανθρωποθυσίες, το βαρύ και σκοτεινό δρόμο στις ζωές τους, τον πλούτο γνώσεων που κατείχαν μέχρι και τις κρυφές συναντήσεις όλων των γεγονότων που υπάρχουν στους πίνακες που μας εξιστορεί ο ζωγράφος, είχαν δώσει ψυχή και σώμα στο σκοτάδι αλλά και στο φως. Ένα φως τόσο λίγο που το σκεπάζει η ίδια πανσέληνος με τέρατα δαίμονες, φύλακες να διαφυλάσσουν τους πίνακες που με τρομακτικό τρόπο φανερώνει την δύναμη τους πάνω στη παλιά αρχαία μαγεία.
Ότι πραγματικά έκαναν στα χρόνια του τάγματος έκρυψε την απόκρυφες ιστορίες όλων αυτών που είχαν φτιάξει το τέλειο μυστικισμό και το μεγαλύτερο μυστικό τους την μοναδική απόδειξη και την απόκρυψη και φύλαξη ενός πεσμένου ιπταμένου δίσκου με διάφορες οντότητες δίπλα στο σκάφος. Ίσως κατέχοντας τεχνικές και γνώσεις πολύ προχωρημένες (απόρροια από την εξέταση του ιπταμένου δίσκου ?) για εκείνη την εποχή. Καταλείποντας μια κληρονομιά για το αύριο. Οι πίνακες είναι ένα κεφάλαιο ‘χαμένο’ στην ροή του χρόνου.
Ήθελαν να κρύψουν τα πάντα από τους πάντες και κόστος δεν υπήρχε για αυτό που το τάγμα πρέσβευε. Ήταν δρόμος που οδηγούσε σε μονοπάτια περίεργα. Με πανοπλίες του θανάτου στα μετέωρα βήματα τους, αυτά της λαγνείας και του πόθου, ταγμένοι σε βωμούς θυσίας, σε πορφυρά ποτάμια αίματος η καρδιά τους ανήκε για πάντα στο κάλεσμα του άρχοντα του σκότους.
Ο ίδιοs ο Hermann, υπήρξε αρχηγός του τάγματος. Πήρε ιδέες από τις 2 γνωστές τότε τεχνικές της αναμόρφωσης και ανέπτυξε κάτι καινούργιο.
Το αναβάθμισε σε ‘αντικατοπτρισμό’ με ένα μοναδικό δικό του μυστικό τρόπο. Εφαρμόζοντας το νόμο των ‘ψευδαισθήσεων’ πάνω σε ένα κομμάτι ξύλο.
Ήταν αυτή η ίδια η χαρακτική του τέχνη πάνω στο ξύλο σε <ξυλόγλυπτα> και <καμβά>.
Το αναβάθμισε σε ‘αντικατοπτρισμό’ με ένα μοναδικό δικό του μυστικό τρόπο. Εφαρμόζοντας το νόμο των ‘ψευδαισθήσεων’ πάνω σε ένα κομμάτι ξύλο.
Ήταν αυτή η ίδια η χαρακτική του τέχνη πάνω στο ξύλο σε <ξυλόγλυπτα> και <καμβά>.
Η τεχνική που εφήρμοσε στους συγκεκριμένους πίνακες ήταν ότι πριν ζωγραφίσει, επεξεργάστηκε και σκάλισε ανάγλυφα τα κρυφά σχέδια με μικρό καλέμι και άλλα εργαλεία στο πρώτο επίπεδο στην αρχική μορφή του ξύλου. Έτσι αποτύπωσε αυτά που ήθελε να αποκρύψει με αποτέλεσμα το πρώτο στρώμα ‘απόκρυψης’ να το εντοπίσει η σημερινή τεχνολογία ‘αντιστροφής των χρωμάτων’ (INVERT). Πάνω από στο σκαλιστό ξύλο αποτύπωσε μικρές κρυφές παραστάσεις. Έκανε μια μεικτή τεχνική, άγνωστη σήμερα, προσθέτοντας κάτι αλλόκοτο μαζί με τη ζωγραφική του.
Η ΕΡΕΥΝΑ
ΦΑΣΗ ΕΡΕΥΝΑΣ: 1η
Έχοντας στην κατοχή μας 2 ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΥΣ πίνακες του HERMANN AHRENS τους υποβάλαμε αρχικά σε ψηφιακή φωτογράφηση. Με χρήση φωτογραφικής μηχανής τύπου ‘…..’
Φωτογραφήθηκαν οι 2 πίνακες σε επαγγελματικό φωτογραφικό στούντιο με χρήση ισχυρών φλάς.
Λήφθηκαν φωτογραφίες περιμετρικά του κάθε πίνακα και από σταθερά αλλά διάφορα ύψη.
Κατόπιν ψηφιοποιήθηκαν οι φωτογραφίες και εισήχθησαν για επεξεργασία σε ηλεκτρονικό υπολογιστή με τη βοήθεια εφαρμογής επεξεργασίας εικόνας (image processing). Για την αποκρυπτογράφηση των σχημάτων χρησιμοποιήσαμε το λογισμικό ‘GIMP’.
Aρχικά χρησιμοποιήσαμε τεχνική απλής αντιστροφής χρωμάτων (επιλογή invert).
Η διαδικασία αυτή δημιουργεί αντιστροφή στα χρώματα μιας εικόνας (invert colors).
Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά και αναλύονται παρακάτω (Παραρτήματα ‘Β’ και ‘Γ’). αλλά διακρίναμε αχνές ακατανόητες μορφές μέσα στο φόρεμα της γραίας στον ένα πίνακα. Χρησιμοποιήσαμε κατόπιν την επιλογή ‘αντιστροφή αξίας’ (Value invert) η οποία αντιστρέφει τη φωτεινότητα κάθε εικονοστοιχίου (invert the brightness of each pixel). Τότε εμφανίσθηκαν νέες μορφές στο φουστάνι της γραίας. Μορφές που με τη διαδικασία αντιστροφής χρωμάτων δεν ήσαν ορατές.
Αυτό το είδος τεχνικής που χρησιμοποίησε ο HERMANN AHRENS 3 αιώνες πριν, ήταν πρωτόγνωρο στον κόσμο της σημερινής τέχνης και απόλυτα Αόρατο με γυμνό οφθαλμό.
Η διαδικασία αυτή δημιουργεί αντιστροφή στα χρώματα μιας εικόνας (invert colors).
Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά και αναλύονται παρακάτω (Παραρτήματα ‘Β’ και ‘Γ’). αλλά διακρίναμε αχνές ακατανόητες μορφές μέσα στο φόρεμα της γραίας στον ένα πίνακα. Χρησιμοποιήσαμε κατόπιν την επιλογή ‘αντιστροφή αξίας’ (Value invert) η οποία αντιστρέφει τη φωτεινότητα κάθε εικονοστοιχίου (invert the brightness of each pixel). Τότε εμφανίσθηκαν νέες μορφές στο φουστάνι της γραίας. Μορφές που με τη διαδικασία αντιστροφής χρωμάτων δεν ήσαν ορατές.
Αυτό το είδος τεχνικής που χρησιμοποίησε ο HERMANN AHRENS 3 αιώνες πριν, ήταν πρωτόγνωρο στον κόσμο της σημερινής τέχνης και απόλυτα Αόρατο με γυμνό οφθαλμό.
Αρχές του 2008 με χρήση τεχνολογιών υπολογιστή μέσα στους πίνακες προσέξαμε το γράμμα <Ε>, το αρχαίο γράμμα σαν στάμπα και διάφορα διαγράμματα, όχι ευκρινή.
Χρησιμοποιήσαμε στη συνέχεια τεχνικές ‘αριθμολογίας’ με παράλληλη χρήση του πυθαγορείου θεωρήματος.
Λάβαμε σαν κανόνα ότι το γράμμα <Ε> έχει 4 πλευρές. <Ε=1+2+3+4 = 10>. Αυτό μας έδωσε την ‘αντιστροφή’ του <0 1>, της δυαδικής ‘γλώσσας’ των σύγχρονων υπολογιστών.
Υποθέσαμε ότι αν το <.1.> είναι ο κώδικας για τους απόκρυφους πίνακες, τότε το <.0.> κάτι θα έπρεπε να αντιπροσωπεύει σε αυτή την τεχνική απόκρυψης.
Δεχθήκαμε στη συνέχεια ότι το <0> αντιπροσώπευε το αρνητικό της φωτογραφίας. Σε γλώσσα υπολογιστών είναι η εντολή ‘INVERT’.
Προβήκαμε έπειτα σε φωτογράφηση του πρώτου πίνακα, για να επαληθεύσουμε την αρχική μας θεωρεία.
Η φωτογραφική αποτύπωση απέδωσε πολλές μορφές μέσα στους πίνακες. Φιγούρες παράξενες που δεν είχαμε ξαναδεί ποτέ στην ζωή μας. Υπήρχαν παντού κρυμμένες παραστάσεις. Με μεγάλη λεπτομέρεια που είχε αποτυπώσει ο ζωγράφος. Οι πίνακες είχαν αποκρυπτογραφηθεί σε ένα βαθμό.
Σε αυτή τη φάση ο έμπειρος φωτογράφος από λήψη σε λοξή γωνία ως προς το οριζόντιο επίπεδο αποκρυπτογράφησε τη δεύτερη τεχνική της αναμόρφωσης που χρησιμοποιούσαν οι αλχημιστές. Αν κάποιος στρέψει πλάγια το πίνακα και παρατηρήσει τις μορφές υπό γωνία ως προς το οριζόντιο επίπεδο θα αντιληφθεί τα γραφόμενα.
Τότε πλέον είχε έρθει το πλήρωμα του χρόνου και αναζητήθηκε η ιστορία και το όνομα του δημιουργού των πινάκων. Υπόψη ότι υπήρχε μόνο μια μονογραφή στον ένα πίνακα.
Απεδείχθη μετά από έρευνα ότι το μονόγραμμα ανήκε στον HERMANN AHRENS.
Ζητήθηκε και έγινε ερμηνεία στους πίνακες από την κα. Αθηνά Κοτσώνη Συνετού (Παράρτημα ‘Α’ στο παρόν).
Ζητήθηκε και έγινε αναφορά στα έργα από τον θεωρητικό ιστορικό τέχνης κο Λεόντιο Πετμεζά (Παράρτημα ‘Δ’ στο παρόν).
Το 2009 προσεγγίσθηκε η εταιρία ΔΑΜΚΑΛΙΔΗΣ <NIKON ΕΛΛΑΣ> για έλεγχο της φωτογραφίας. Αν και αντιμετώπισαν το θέμα με πολύ σοβαρότητα δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι περισσότερο.
Πιστεύαμε τότε – όπως και σήμερα ότι είχαμε πλησιάσει τη λύση ενός μείζονος γρίφου και βεβαιωθήκαμε ότι είχαμε εισέλθει σε κάποιο άγνωστο μονοπάτι των μαθηματικών ή κάποιου άγνωστου σήμερα γνωστικού τομέα αντικειμένου.
Επισκεφθήκαμε αρκετά μουσεία στην Ελλάδα, διάφορους συντηρητές έργων τέχνης, ακόμα και στο εξωτερικό χωρίς κανένα αποτέλεσμα.
Διαπιστώσαμε πλέον και αποκρυπτογραφήσαμε ένα από τα επίπεδα της τεχνικής απόκρυψης παραστάσεων του ζωγράφου, που συμπεριλαμβάνει τα παρακάτω : αφού έφτιαξε όλα τα ‘μυστικά’ επίπεδα (layers) με όλες τις μορφές που ήθελε εκείνος μετά ζωγράφισε στο ένα πίνακα το φάρο με τα καράβια και στον άλλον πίνακα ένα σπίτι με τη γριά. Πρόσθεσε και μια επιπλέον τεχνική, αποτυπώνοντας πάνω στα ήδη υπάρχοντα σχήματα άλλα κρυφά στοιχεία όπου ήταν τα τελικά αποτελέσματα και φαίνονται μόνο με τη χρήση σύγχρονης φωτογράφησης. Παράδειγμα το πρόσωπο της γριάς όπου δεν είναι ανθρώπινο άλλα ο ζωγράφος έχει αποτυπώσει πάνω σε αυτό μια μορφή ψαριού.
ΦΑΣΗ ΕΡΕΥΝΑΣ: 2η
Ακτινογραφήθηκαν οι πίνακες.
Η εργασία έγινε σε επαγγελματικό ακτινολογικό μηχάνημα σαν αυτά που χρησιμοποιούν στα νοσοκομεία.
Κατόπιν ψηφιοποιήσαμε με χρήση ψηφιοποιητή (scanner) τις ακτινογραφίες και τις εισάγαμε με μορφή ψηφιακών εικόνων στο πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνων ηλεκτρονικού υπολογιστή με τη βοήθεια εφαρμογής επεξεργασίας εικόνας (image processing). Για την αποκρυπτογράφηση των σχημάτων χρησιμοποιήσαμε το λογισμικό ‘GIMP’.
Aρχικά χρησιμοποιήσαμε τεχνική απλής αντιστροφής χρωμάτων (επιλογή invert). Η διαδικασία αυτή δημιουργεί αντιστροφή στα χρώματα μιας εικόνας (invert colors). Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά και αναλύονται παρακάτω (Παράρτημα ‘Β’ και ‘Γ’). Νέες κρυμμένες μορφές είχαν έρθει στο φως και είναι πια ορατές. Φυσικά κανείς μας δεν μπορεί να εξηγήσει το είδος αυτό της τεχνικής που χρησιμοποίησε ο HERMANN AHRENS 3 αιώνες πριν και σήμερα είναι ορατό από ... ακτινογραφικό μηχάνημα.
ΦΑΣΗ ΕΡΕΥΝΑΣ: 3η
Φωτογραφήθηκαν οι πίνακες με χρήση υπέρυθρου φάσματος
Η εργασία έγινε σε επαγγελματικό μηχάνημα που εκπέμπει και καταγράφει το υπέρυθρο φως. Χρησιμοποιήθηκαν φίλτρα B/W (κρύσταλλος) μαύρου χρώματος. Το υπέρυθρο φάσμα ως γνωστόν δεν είναι ορατό από τον ανθρώπινο οφθαλμό. Η φωτογράφηση έγινε από μια μόνο θέση, κάθετα και επάνω από τους πίνακες. Χρησιμοποιήθηκαν φλάς πολύ ισχυρού φωτισμού.
Κατόπιν ψηφιοποιήσαμε με χρήση ψηφιοποιητή (scanner) τις φωτογραφίες του υπέρυθρου φάσματος και τις εισάγαμε με μορφή ψηφιακών εικόνων στο πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνων ηλεκτρονικού υπολογιστή με τη βοήθεια εφαρμογής επεξεργασίας εικόνας (image processing). Για την αποκρυπτογράφηση των σχημάτων χρησιμοποιήσαμε το λογισμικό ‘GIMP’.
Τα αποτελέσματα ήταν και σε αυτή τη μέθοδο εντυπωσιακά και αναλύονται παρακάτω (Παράρτημα ‘Β’ και ‘Γ’). Νέες κρυμμένες μορφές εμφανίσθηκαν μπροστά μας, διαφορετικές από κάθε άλλο είδος επεξεργασίας. Και πάλι θα αναρωτηθούμε για το είδος αυτό της τεχνικής που χρησιμοποίησε ο HERMANN AHRENS 3 αιώνες πριν και σήμερα είναι ορατό από ... υπέρυθρο φως.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ
1.Κατά τη μερική αποκωδικοποίηση των έργων του αλχημιστή – ζωγράφου AHRENS χρησιμοποιήθηκαν οι παρακάτω σύγχρονες και μη τεχνικές αποκωδικοποίησης των έργων του:
· Ενδελεχής Oπτικός έλεγχος των πινάκων
·Επαγγελματική φωτογράφηση των πινάκων περιμετρικά και σε διάφορα σταθερά ύψη ως προς το οριζόντιο επίπεδο.
· Ψηφιοποίηση των φωτογραφιών
· Επεξεργασία σε ηλεκτρονικό υπολογιστή των ψηφιοποιημένων φωτογραφιών με χρήση ηλεκτρονικής εφαρμογής επεξεργασίας εικόνας.
·ΔΙΑΠΙΣΤΩΘΗΚΕ ΟΤΙ ΟΙ ΚΡΥΦΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΙΧΑΝ ΖΩΓΡΑΦΙΣΘΕΙ (ΑΠΟΤΥΠΩΘΕΙ) στους ΠΙΝΑΚΕΣ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΗΣΑΝ ΟΡΑΤΕΣ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΓΩΝΙΑ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΟΡΙΖΟΝΤΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΘΕΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ. Η μέθοδος αυτή είναι άγνωστη μέχρι σήμερα στον κόσμο της τέχνης. Δεν είναι μέρος της μεθόδου του ‘κυλίνδρου ‘ που χρησιμοποιήθηκε στο μεσαίωνα κυρίως. Την ονομάσαμε ‘ΜΕΘΟΔΟ ΤΗΣ ΤΕΘΛΑΣΜΕΝΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ’ , καθαρά για επικοινωνιακούς λόγους.
· Επίσης διαπιστώθηκε ότι με χρήση αναστροφής χρωμάτων (INVERT COLORS) εμφανίσθηκαν επί πλέον παραστάσεις που δεν ήταν ορατές με την εφαρμογή της προηγούμενης μεθόδου.
·Διαπιστώθηκε επίσης ότι με ότι με χρήση αναστροφής φωτισμού τωνεικονοστοιχείωντης ψηφιακής εικόνας (invert the brightness of the pixels) εμφανίσθηκαν και άλλες επί πλέον παραστάσεις που δεν ήταν ορατές με την εφαρμογή όλων των προηγούμενων μεθόδων.
· Επαγγελματική ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΗΣΗ των πινάκων
· Ψηφιοποίηση των φωτογραφιών
· Διαπιστώσαμε ότι εμφανίσθηκαν επί πλέον παραστάσεις που δεν ήταν ορατές με την εφαρμογή ΟΛΩΝ των προηγούμενων μεθόδων.
· Επαγγελματική φωτογράφηση των πινάκων με χρήση ΥΠΕΡΥΘΡΟΥ ΦΩΤΟΣ
· Ψηφιοποίηση των φωτογραφιών
·Και σε αυτή τη φάση διαπιστώσαμε ότι εμφανίσθηκαν επί πλέον παραστάσεις που δεν ήταν ορατές με την εφαρμογή ΟΛΩΝ των προηγούμενων μεθόδων.
· Διαπιστώσαμε τέλος τη χρήση άγνωστων αλχημιστικών ίσως και όχι μόνο συμβόλων στους πίνακες.
2. Οι κρυμμένες παραστάσεις μέσα στους πίνακες είναι ορατές σε λήψεις που φαίνονται και στην υπέρυθρη φωτογραφία και σε ορισμένες λήψεις θολής όρασης στοπ καρέ χρόνου φλας χρονομέτρησης σε φιλμ.
3. Αυτή ακριβώς η διαφορά καθυστέρησης τεχνικής χρονομέτρησης θα μπορούσε ίσως να γίνει απαρχή για ανάπτυξη ιδιαίτερα υψηλής τεχνολογίας απόκρυψης για στρατιωτική χρήση.
4. Η τεχνολογία αυτή παράλληλα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στον έλεγχο αυθεντικότητας έργων τέχνης (πλαστοί πίνακες).
5. Εκτίμησή μας είναι ότι υπάρχουν πολλά ακόμη μυστικά μέσα στους δύο πίνακες των έργων του αλχημιστή – ζωγράφου HΕRMANN AHRENS. Αναφερόμαστε τόσο σε επίπεδο της τεχνολογίας που εκείνος χρησιμοποίησε στους πίνακες για απόκρυψη στοιχείων και παραστάσεων, όσο και για τις ίδιες τις παραστάσεις που έχει αποκρύψει τον πίνακα.
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
1. Πιστεύουμε ότι με τη μελέτη και αποκωδικοποίηση των τεχνικών που ο ζωγράφος χρησιμοποίησε στα δύο έργα του μπορεί να αναπτυχθεί νέα προηγμένη τεχνολογία απόκρυψης για στρατιωτική χρήση. Θα μπορούσε να αναπτυχθεί μια τελική τεχνητή ‘επικάλυψη’ από εξειδικευμένα εργαστήρια έρευνας.
2. Είναι δυνατόν να κατασκευασθεί μια νέα ‘επικάλυψη’, όχι απαραίτητα υπό την έννοια της συμβατικής βαφής μαζί με νέες τεχνικές εφαρμογής της.
3. Η τεχνολογία αυτή θα μπορούσε να οδηγήσει στην ανάπτυξη ειδικών ‘στολών μάχης’ με πολυμορφία ειδώλων, σαν αυτές που στη φύση απαντώνται, όπως πχ λειτουργεί το ερπετόχαμαιλέων. Ένα απλό παράδειγμα λειτουργίας μιας τέτοιας τεχνικής δίνεται εδώ: http://www.geoment.eee.gr/admin/videos/stealth.avi . Πρόκειται για σύστημα :http://www.geoment.eee.gr/stealthgr.htm που έχει ήδη κατατεθεί σαν ευρεσιτεχνία :
http://worldwide.espacenet.com/publicationDetails/biblio?CC=GR&NR=20040100475&KC=&FT=E&locale=en_EP από τον Ιδρυτή και διευθυντή του CGRI (Ινστιτούτου ΓεωπαθητικώνΕρευνών Κύπρου).
4. Η ίδια τεχνολογία θα μπορούσε να εφαρμοσθεί στο προσωπικό (στρατιώτες), και στα μέσα (αρμάτων, αεροπλάνων, ελικοπτέρων, πλοίων, πυροβολικού κλπ). Όλα αυτά θα είναι ορατά μόνο από δορυφόρο που θα διαθέτει αντίστοιχη τεχνολογία ‘αποκωδικοποίησης’.
5. Με χρήση συστήματος C4ISR αυτός που θα κατέχει αυτή την τεχνολογία θα μπορεί να ‘βλέπει’ σε ψηφιακό χάρτη (συστήματα GIS) τα δικά του στρατεύματα, ενώ για τον εχθρό του θα είναι ουσιαστικά ‘αόρατα’.
Και εδώ : http://www.kyklotron.com/c4isr.htm
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ
‘Α’ Εικόνα εκτίμηση των πινάκων ζωγραφικής του HERMANN AHRENS
‘Β’ Αποτελέσματα της έρευνας στον 1ο πίνακα του HERMANN AHRENS
‘Γ’ Αποτελέσματα της έρευνας στον 2ου πίνακα του HERMANN AHRENS
‘Δ’ Αναφορά στα έργα από τον θεωρητικό-ιστορικό τέχνης Λεόντειο Πετμεζά
‘Ε’ Σχόλια του κατόχου των πινάκων και βασικού ερευνητή
‘ΣΤ’ Σχόλια του Προέδρου ερευνητή του Ινστιτούτου Γεωπαθητικών
Ερευνών Κύπρου
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ‘Α’
Στην ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΑΠΟΚΡΥΨΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ ΣΕ ΖΩΓΡΑΦΙΚΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΖΩΓΡΑΦΟ – ΑΛΧΗΜΙΣΤΗ HERMANN AHRENS
ΕΙΚΟΝΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΙΝΑΚΩΝ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΟΥ HERMANN
AHRENS
ΕΚΤΙΜΗΣΗ 1ου ΕΡΓΟΥ
Ο πίνακας με την υπογραφή a.h.r.h διαστάσεων 0,37*0,25 cm λάδι επάνω σε κοντραπλακέ <ΟΞΙΑΣ> με θέμα ένα χωριάτικο σπίτι διώροφο με μια χωριάτισσα που σηκώνει ένα σακί στην πλάτη και κρατεί μαγκούρα δίπλα σε ένα ποτάμι με γεφύρι, και στο βάθος υπάρχουν δένδρα, ανήκει στο ζωγράφο Hermann Ahrens. Ερασιτέχνης ζωγράφος γεννήθηκε στην Γερμανία το 1822 έζησε στην Αμερική. Άλλα στοιχεία δεν βρέθηκαν. Αμφιβολίες για την υπογραφή του δεν υπάρχουν. Το έργο χαρακτηρίζεται τεχνική<naïf>. Δεν έχουν βρεθεί άλλα έργα του αλλά ένα ακόμη ανυπόγραφο. Το έργο όμως αυτό του Hermann παρουσιάζει κάποια ιδιομορφία και για αυτό η τιμή του των δυο έργων <πινάκων> μπορεί να διαμορφώσει υψηλές τιμές.
Στην μεγέθυνση του πίνακα ευρέθησαν κρυφές παραστάσεις τεράτων, καθώς και ένας ιπτάμενος δίσκος, .Προφανώς ο Hermann δεν είχε δει εξωγήινους ώστε να τους ζωγραφίσει αλλά κατά κάποιο περίεργο τρόπο ενώ ζωγράφισε αυτούς τους πίνακες, φαίνεται σαν κάποιος του αυθηπέβαλε να ζωγραφίσει πράγματα τα οποία δεν ήξερε αλλά και έβλεπε.
Σχετική ανάλυση των τεράτων και στοιχεία θα γίνει σε δεύτερη ανάλυση του πίνακα.
ΑΘΗΝΑ ΚΟΤΣΩΝΗ- ΣΥΝΕΤΟΥ
ΖΩΓΡΑΦΟΣ . ΣΥΝΤΗΡΗΤΡΙΑ - ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΕΡΓΩΝ
GALLERY ATHINA - 2008
ΓΙΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΧΗ
ΕΚΤΙΜΗΣΗ 2ου ΕΡΓΟΥ
Πίνακας με την υπογραφή A.H.R.H διαστάσεων 0,27*0.38 cmλάδι σε οξιά κοντραπλακέ παρουσιάζει μια θάλασσα σε βραδινή ώρα σούρουπο, με 2 φάρους ένα ιστιοφόρο μεγάλο και ένα μικρό στο βάθος φώτα και ένα λιμάνι το έργο είναι ανυπόγραφο αλλά έχει την ίδια ιδιομορφία. Στην τεχνική είναι <naïf> Σε μεγέθυνση του έργου παρουσιάζονται κατά περίεργο τρόπο διάφορες μορφές. Περισσότερες λεπτομέρειες στην μεγέθυνση του έργου. Το έργο λόγω της ιδιαιτερότητας του η τιμή του είναι άγνωστη και θα καθοριστεί από το ενδιαφέρον των συλλεκτών. Εκτός τούτο δεν έχω να κάνω άλλη παρατήρηση.
ΑΘΗΝΑ ΚΟΤΣΩΝΗ- ΣΥΝΕΤΟΥ
ΖΩΓΡΑΦΟΣ . ΣΥΝΤΗΡΗΤΡΙΑ - ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΕΡΓΩΝ
GALLERY ATHINA - 2008
ΘΑΛΑΣΣΟΓΡΑΦΙΑ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ‘Β’
Στην ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΑΠΟΚΡΥΨΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ ΣΕ ΖΩΓΡΑΦΙΚΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΖΩΓΡΑΦΟ – ΑΛΧΗΜΙΣΤΗ HERMANN AHRENS
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΣΤΟΝ 1Ο ΠΙΝΑΚΑ ΤΟΥ HERMANN AHRENS
ΓΙΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΧΗ
Σημείωση. Προβάλλεται μέρος της εικόνας και ακολουθεί σχολιασμός της.
Υπέρυθρη φωτογραφία με φωτογραφική μηχανή Nikon (χρήση μαύρου φίλτρου της B.W)
Αυτή η φωτογραφία είναι από υπέρυθρη εικόνα (μη ορατή σε γυμνό οφθαλμό).
Αποτελεί τεχνική συντήρησης έργων. Παρατηρούν στους πίνακες αν κρύβεται κάτι που δεν μπορεί να το δει το μάτι μας.
Στο πίνακα με τη γριά και το σπίτι <Στην σκεπή επάνω> στο νούμερο ένα φαίνεται ένας άνδρας <το πρόσωπο του μοιάζει με νεκροκεφαλή>> Με πανοπλία ενώ αριστερά του φαίνεται το χέρι του με τη γροθιά μαζεμένη. Στην νούμερο 2 υπάρχει μια άλλη μορφή.
Οι πίνακες είναι τριών διαστάσεων η και τεσσάρων, <ανάγλυφοι> γιατί άλλα κρυμμένα σχήματα δείχνονται στην ψηφιακή φωτογραφία <κανονική>, άλλα στο <invert> άλλα στις <Ακτινογραφίες > και άλλα στης <υπέρυθρες>.
Αποτελεί τεχνική συντήρησης έργων. Παρατηρούν στους πίνακες αν κρύβεται κάτι που δεν μπορεί να το δει το μάτι μας.
Στο πίνακα με τη γριά και το σπίτι <Στην σκεπή επάνω> στο νούμερο ένα φαίνεται ένας άνδρας <το πρόσωπο του μοιάζει με νεκροκεφαλή>> Με πανοπλία ενώ αριστερά του φαίνεται το χέρι του με τη γροθιά μαζεμένη. Στην νούμερο 2 υπάρχει μια άλλη μορφή.
Οι πίνακες είναι τριών διαστάσεων η και τεσσάρων, <ανάγλυφοι> γιατί άλλα κρυμμένα σχήματα δείχνονται στην ψηφιακή φωτογραφία <κανονική>, άλλα στο <invert> άλλα στις <Ακτινογραφίες > και άλλα στης <υπέρυθρες>.
Εκεί που δείχνουν τα 4 βέλη, πάνω από τον θάμνο, φαίνεται καθαρά το σχήμα ενός ιπτάμενου δίσκου. Είναι το ίδιο σχήμα με την ιπτάμενη πτητική μηχανή που περιγράφεται στην γνωστή (υπάρχει στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ) αποκωδικοποίηση του έργου ‘ΟΡΓΑΝΟΥ ΟΡΓΑΝΟΝ’ του Αριστοτέλη από τον δικηγόρο Λευκοφρύδη.
ΑΕΙΝΑΈΣ
Συντήρηση αποκατάσταση έργων πολιτιστικής κληρονομίας
Πολυφασματικο σύστημα απεικόνισης <MUSIS.MS>
Η φωτογραφία που βλέπεται αριστερά είναι από το πίνακα με την γριά και το σπίτι. Σε αυτό τον πίνακα υπήρχαν 2 κρυμμένες φράσεις. Μπορέσαμε και διαβάσαμε την μια με το σύστημα <MUSIS>. Είναι τα αρχικά γράμματα <Η-Α>. Δίγραμμα .
Αυτά τα αρχικά τα είχα βρει και στο <invert> αλλά εδώ έρχεται το μηχάνημα και τα πιστοποιεί πιο καλύτερα στο υπέρυθρο. Eυχαριστώ πολύ την εταιρία Αειναές και το κύριο Γ. Παυλόπουλο που μου διάθεσε το μηχάνημα η βοήθεια τους σε αυτό το σημείο ήταν κρίσιμη.
Με Εκτίμηση
Ο κτήτωρ των έργων
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ‘Γ’
Στην ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΑΠΟΚΡΥΨΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ ΣΕ ΖΩΓΡΑΦΙΚΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΖΩΓΡΑΦΟ – ΑΛΧΗΜΙΣΤΗ HERMANN AHRENS
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΣΤΟΝ 2Ο ΠΙΝΑΚΑ ΤΟΥ HERMANN AHRENS
ΘΑΛΑΣΣΟΓΡΑΦΙΑ
Εικόνα άνω. Κοντινό πλάνο από το π΄ροσωπο του νεκρού ζωγράφου
Από την έρευνα από ακτινογραφία, με χρώμα και υπέρυθρες. Ερμηνεία δεν έχουν γίνει από την Κ. Αθήνα Κοτσώνη συνετού, καθώς η συνεργασία έχει λάβει τέλος το 2008 για λόγους δεοντολογίας ,την έχω ενημερώσει σχετικά με το βιβλίο καθώς για τα σχετικά θέματα. αλλά μέχρι σήμερα που γράφεται το βιβλίο απάντηση δεν είχα. Αυτά που βρήκα τα έχω σημειώσει με βελάκια, και ένα μικρό άρθρο τι είναι. Σχετική έρευνα θα την κάνουν οι ιστορική τέχνης, στο μέλλον και η ερευνητές που θα τα πάρουν στα χέρια τους.
Σε αυτή την ακτινογραφία στο πίνακα στο σπίτι της γριάς από επάνω βρήκα κρυμμένες παραστάσεις στο νούμερο ένα, το ίδιο σχέδιο υπάρχει και στους δύο πίνακες είναι σύμβολο αποκρυφισμού με 2 γραμμές και στην μέση ο κύκλος ακριβώς από επάνω του . Στο νούμερο 2 μια μορφή ζώου με κέρατα δεξιά, μια άλλη μορφή να κρατά κάτι σαν σχήμα <Γ. και δεξιά στο νούμερο 2 μια άλλη μορφή. <<για να το νούμερο 1 είπε ότι>>>>
Στις 1712011 το είδε ειδικός αναλυτής ιερογλυφικών, και είπε ότι δεν ανήκει στην περίοδο της Αιγύπτου, αλλά είπε ότι είναι περίεργο σύμβολο της εποχής εκείνης.
Ο κτήτωρ των πινάκων
Ακτινογραφία - χρώμα με χρήση invert color
Στον πίνακα με τα 2 καράβια στο φάρο με την φλόγα που δείχνει την πορεία των καραβιών, για να μπουν στο λιμάνι βρήκα κρυμμένες παραστάσεις στο νούμερο 2 φαίνεται ένα τέρας με την πανοπλία του να κρατά στο αριστερά του χέρι μια γυναίκας <νούμερο 1> να την βάζει σε κάποιο βωμό ενώ μια άλλη μορφή στο <νούμερο 4> και αυτό παίρνει μέρος στην τοποθέτηση της γυναικείας μορφής . Ενώ το νούμερο 3 το εξωτερικό του φάρου μια μεγάλη μορφή ενός ζώου.
Ο κτήτωρ των πινάκων
Τάγμα - ερμηνεία ομάδας
Συμφωνούμε με την κυρία Αθηνά Κοτσώνη συνετού η κοπέλα όπου είναι στο φεγγάρι και την ζητεί ο γέρος, είναι η ιδία η κοπέλα που φαίνεται εδώ στο φάρο . Ο ζωγράφος κάνει την απόλυτη θυσία με την φωτιά προς το σατανά, και καλεί της αόρατες δυνάμεις τους δαίμονες με την μορφή τεράτων, ενώ εξωτερικά στο φάρο φαίνεται η σφραγίδα με την μορφή ζώου όπου εκτελεί την τελετή και δείχνει ότι η σάρκα της κοπέλας ανήκει στο πρίγκιπα του σκότους, αλλά και την πιστή του σε αυτόν.. < Κατά Λουκά 10¨19> < Κατά Πέτρου ..Α .5¨8>
Ακτινογραφία - χρώμα με χρήση invert color
Σε αυτή την ακτινογραφία στο πίνακα του φάρου με τα δυο καράβια βρήκα κρυμμένες παραστάσεις στο φάρο. Στο νούμερο 1 στα σκαλοπάτια του φάρου ανεβαίνει ένα τέρας με ένα μακρύ πόδι και έχει κάτι στην πλάτη του από επάνω του. Στο νούμερο 2 φαίνεται μια γυναικεία παρουσία με φόρεμα εποχής εκείνης. Και δεξιά της στο νούμερο 3 μια μορφή ενός προσώπου.
Ο κτήτωρ των πινάκων
Ακτινογραφία - χρώμα με χρήση invert color
Αυτή την ακτινογραφία στο πίνακα στο φάρο βρήκα κρυμμένες παραστάσεις μέσα το μικρό καράβι ,στο νούμερο 1 το έχω ονομάσει μια μάσκα θανάτου. Στο νούμερο 2 υπάρχει ένα σύμβολο άγνωστο αλλά μοιάζει κυρίως με σχήμα συμβόλου αποκρυφισμού 2 γραμμές με ένα κύκλο στην μέση το ίδιο σύμβολο είναι και στο άλλο πίνακα όπως γράφω στο βιβλίο, αυτό είναι το σύμβολο που θα έχουν οι άλλοι πίνακες άλλων ζωγράφων της ομάδας. και του Έλληνα Και στο νούμερο 3 αντί για βάρκα έχει φτιάξει μια μορφή ενός ζώου πάλι λέω ότι μοιάζει με αιγυπτιακό φύλακα.
Ο κτήτωρ των πινάκων
Εδώ φαίνεται μάλλον το οικόσημο του τάγματος του Hermann. Είναι τόσο πολύπλοκο όπου είναι ζωγραφισμένο σφραγίδα σε 2 μέρη και κολλημένα μεταξύ τους εξέταση σε μικροσκόπιο. Πιστεύω ότι αυτό το οικόσημο τους ανοίγει πολλές πόρτες προς το αποκρυφισμό, ενώ κανείς δεν ξέρει τι αναπαριστάται στην ακτινογραφία. Λάμπει σαν χρυσός.
Στις 17-1-2011 το είδε ειδικός αναλυτής ιερογλυφικών και είπε ότι δεν ανήκει στην περίοδο της Αιγύπτου, αλλά είπε ότι είναι περίεργο σύμβολο της εποχής εκείνης.
Ο κτήτωρ των πινάκων
Αυτό που βλέπεται είναι ένα αντίγραφο περίπου του 20υ πίνακα του HERMAN AHRENS.
Στα 3 χρόνια έρευνας βρήκα 3 αντίγραφα με το ίδιο θέμα πήρα άδεια φωτογράφησης.
Στους 12.000 πίνακες που έχω ερευνήσει από το 2008 μέχρι σήμερα έχω κάνει την ιδία διαδικασία αλλά εδώ δεν έχει τίποτα κρυμμένο.
Είναι η μοναδική απόδειξη ότι αυτά που σας δείχνω είναι αλήθεια αλλά και ότι βρήκα από την ανακάλυψη, βγαίνει ένας κρυμμένος κώδικας.
O πίνακας χρονολογικά είναι λίγο πριν τον πόλεμο αλλά το λιμάνι είναι πραγματικό, και μάλλον θα υπάρχει και σήμερα αν δεν έχει καταστραφεί από τον πόλεμο.
Ο κτήτωρ των πινάκων
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ‘Δ’
Στην ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΑΠΟΚΡΥΨΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ ΣΕ ΖΩΓΡΑΦΙΚΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΖΩΓΡΑΦΟ – ΑΛΧΗΜΙΣΤΗ HERMANN AHRENS
ΑΝΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΤΗΡΗΤΡΙΑ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ& ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ Κα ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ
ΙΣΤΟΡΙΚΟ ‘ΕΡΓΟΥ
ΘΕΜΑ
1 ΓΙΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΧΗ
2 ΘΑΛΑΣΣΟΓΡΑΦΙΑ
ΦΘΟΡΕΣ ΕΡΓΟΥ
Tο έργο παρουσιάζει σημαντικές φθορές στην ξύλινη επιφάνεια και στην ζωγραφική
ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ
ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ
1. Συντήρηση ξύλινης επιφάνειας και απεντόμωση με σαρακοκτόνο διάλυμα στερέωση ξύλινης επιφανείας με συνθετική ρητίνη επισκευή καταστραμμένων τμημάτων με ξυλοπολτό .
2. Εμποτισμός ξύλινης επιφάνειας με προστατευτικό βερνίκι για το σαράκι επίστρωση κηρομαστίχη.
3. Στερέωση ζωγραφικής επιφάνειας με γέμιση ρητίνης
4. Καθάρισμα ζωγραφικής με χημικό και μηχανικό τρόπο και νυστέρι και επικάλυψη με φυσικό κερί μέλισσας .
5. Επίστρωση ζωγραφικής επιφάνειας με ουδέτερο βερνίκι <LOYKASS RPUHFILM 2322 MATT>..
ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ
ΣΥΝΤΗΡΗΤΡΙΑ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ &ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ 23-3-2011
ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΣΟΧΗ
Κατόπιν έρευνας που έκανα στους πίνακες και από το <invert> (‘αντιστροφή’ των χρωμάτων) , την ακτινογραφία, καθώς και από της υπέρυθρες φωτογραφίες που παρουσιάζονται στο βιβλίο του ‘κατόχου των έργων’ ΔΙΑΠΙΣΤΩΘΗΚΕ ΟΤΙ υπάρχουν κρυμμένες παραστάσεις και εκτίμησή μας είναι ότι πρόκειται για τα με αριθμό έργα : 1 και 4 κάποιας συλλογής του καλλιτέχνη HERMANN AHRENS 1860 1870.
ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ
ΣΥΝΤΗΡΗΤΡΙΑ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ & ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ 23-03-2011
ΣΥΝΤΗΡΗΤΡΙΑ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ & ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ 23-03-2011
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ‘Ε’
Στην ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΑΠΟΚΡΥΨΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ ΣΕ ΖΩΓΡΑΦΙΚΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΖΩΓΡΑΦΟ – ΑΛΧΗΜΙΣΤΗ HERMANN AHRENS
ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΕΡΓΟΥ
ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΟ ΖΩΓΡΑΦΟ HERMANN AHRENS
ΒΕΒΑΙΩΣΗ
ΒΕΒΑΙΩΣΗ
H έρευνα και η μελέτη της στρατιωτικής εταιρείας .VALPAK S.A . στρατιωτικών εφαρμογών για τους δύο πίνακες του καλλιτέχνη Ηermann Αhrens ,ιδιοκτησίας του κυρίου ‘…. Κατόχου των έργων τέχνης’ είναι απόλυτα σοβαρή και εμπεριστατωμένη ως διάγνωση στρατιωτικών δεδομένων.
Πράγματι η αξία των πινάκων είναι πάρα πολύ μεγάλη και φτάνει σε άγνωστο ποσό. Σύμφωνα με τις έρευνες και την ανακάλυψη του κυρίου ‘… κατόχου των έργων τέχνης’ που παρουσιάζεται στο βιβλίο η καλλιτεχνική αξία των πινάκων κυμαίνεται μεταξύ .. έως.. εκατομμύρια ευρώ.
Πράγματι η αξία των πινάκων είναι πάρα πολύ μεγάλη και φτάνει σε άγνωστο ποσό. Σύμφωνα με τις έρευνες και την ανακάλυψη του κυρίου ‘… κατόχου των έργων τέχνης’ που παρουσιάζεται στο βιβλίο η καλλιτεχνική αξία των πινάκων κυμαίνεται μεταξύ .. έως.. εκατομμύρια ευρώ.
ΛΕΟΝΤΙΟΣ ΠΕΤΜΕΖΑΣ
Θεωρητικός - Ιστορικός τέχνης 27-11-2011
ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΤΕΧΝΗΣ
Η συνολικοί έρευνα και καταγραφή που πραγματοποίησε πάνω στους πίνακες του <<A.H.R.H>> ….<HERMANN AHRENS> η ζωγράφος συντηρήτρια και εκτιμητής έργων τέχνης Κ. ΑΘΗΝΑΚΟΤΣΩΝΗ ΣΥΝΕΤΟΥ με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο τα ευρήματα που παρουσιάζει στηρίζονται σε περιγραφές που υπάρχουν στους πίνακες
ΛΕΟΝΤΙΟΣ ΠΕΤΜΕΖΑΣ
ΘΕΩΡΗΤΙΚΟΣ- ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΤΕΧΝΗΣ
28-09-2008
ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΤΕΧΝΗΣ
Βεβαιώνω ότι οι δυο πίνακες του γερμανού ζωγράφου HERMANNAHRENS που ανήκουν στην ιδιωτική συλλογή του συλλέκτη Κ..’πωλητή’ , λόγω της μεγάλης εικαστικής και οικονομικής αξίας την οποία προσεγγίζουν ως έργα τέχνης πρέπει να αναμφίβολα να εκτεθούν σε χώρο επιπέδου μουσείου η πινακοθήκης, ώστε να εξασφαλιστεί η απόλυτη ασφάλεια τους φυσικά η πιο άμεση πρόσβαση τους στην θέαση του φιλότεχνου κοινού.
Η παρούσα βεβαίωση παρέχεται αποκλειστικά στο κάτοχο των συγκεκριμένων έργων τέχνης, και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από αυτόν για κάθε νόμιμη χρήση.
Η παρούσα βεβαίωση παρέχεται αποκλειστικά στο κάτοχο των συγκεκριμένων έργων τέχνης, και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από αυτόν για κάθε νόμιμη χρήση.
ΛΕΟΝΤΙΟΣ ΠΕΤΜΕΖΑΣ
ΘΕΩΡΗΤΙΚΟΣ-ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΤΕΧΝΗΣ
29-10-2008
ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΙΝΑΚΩΝ
Η Τέχνη μέσα από την συνύπαρξη των τάσεων Ετερόκλητες ομοιογένειες δημιουργούνται από την σύζευξη της καλλιτεχνικής υπόστασης των δυο πινάκων του HERMANN AHRENS που εξετάσαμε στο παρόν.
Η ενότητα στην περιήγηση των έργων από διαφορετικές οπτικές γωνίες και σκοπιές, συνδράμει αναμφίβολα στο συνδυασμό της εννοιακής συνειδησιακής συγκυρίας με το ρεαλιστικό κρυπτογραφημένο στοιχείο άτι που επιδίωξαν να προβάλουν ιδιαίτερα οι γράφοντες.
Μέσα από νεωτεριστικές και πρωτότυπες προσεγγίσεις έδεσαν ευπρόσδεκτα ενδόμυχες ψυχικές καταστάσεις σε γραμμικές ματιέρες, τονίζοντας τις εικόνες και αποτυπώνοντας την άλλη πλευρά μιας πραγματικότητας.
Όλες οι εισηγήσεις μεταφέρουν μια μνημονική διάθεση με αποσπασματικό κλοιό από ονοματογραφικές γραφίσεις, έντεχνες συλλήψεις εκλεκτιστικά ιδεογράμματα και ιδιότυπα νεφελώματα η πλήρης όσμωση των δυνάμεων της έρευνας και της μελέτης πάνω στην οντότητα των δυο πινάκων προκαλεί ευθύβολα ένα δρώμενο τέχνης και πολιτισμού ανεπανάληπτης ευκρίνειας που οδηγεί στο θεατή στα μονοπάτια της εικαστικής μέθεξης.
Άλλωστε όπως αποδεικνύεται και τεκμηριώνεται ο καλλιτέχνης στις συγκεκριμένες εικαστικές καταθέσεις του μέσα από τη στοιχειώδη λεπτομέρεια εκφράζει απόψεις εμφορούμενες από απεικονίσεις της έντεχνης αποκάλυψης.
Στα κείμενα προσέγγισης που διαβάσαμε προσωποποιούνται μοτίβα εντρύφησης σχετικά με τη μεταβλητότητα της ανθρώπινης σκέψης που εξελίσσεται και μεταλλάσσεται σύμφωνα με τους υπάρχοντες νόμους της ογκολογικής βαρύτητας και της μη στατικής αντίληψης απέναντι στην απόδοση επιτεύγματα παρουσιάζουν εναργέστατα τους ιδιότυπους συνδυασμούς ενός σημαντικού εικαστικού πεδίου στο οποίο η ιδεογραφική οντότητα δίνει μνημειακότητα στις προτάσεις.
Η απόλυτη γραφή του HERMANN AHRENS αποδεικνύεται λειτουργική στη προβολή ενός πλαισίου αναφοράς με θέσεις συνείδησης για τους θεατές ..Η ζωγραφική του είναι μια πρόκληση και συνάμα μια πρόσκληση σε ένα περίγυρο εικαστικής μυθολογίας που αποθησαυρίζει συνειδητά την σοφία της υψηλής τέχνης.
Η προσφορά του στην ψυχοσύνθεση του κοινού το καθοδηγεί στις οδούς που πρέπει να διανύσει ενισχύοντας τη επιλογή του με τις απαραίτητες γνώσεις και τα απαραίτητα στοιχειά που εμπεδώνουν με φυσική νοοτροπία τις άμεσες προθέσεις.
Αυτός είναι ο κοινός παρανομαστής σε ότι γράφτηκε για το HERMANN AHRENS
και τα εικαστικά του εκθέματα.
ΛΕΟΝΤΙΟΣ ΠΕΤΜΕΖΑΣ
ΘΕΩΡΗΤΙΚΟΣ-ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΤΕΧΝΗΣ 23-12-2011
ΘΕΩΡΗΤΙΚΟΣ-ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΤΕΧΝΗΣ 23-12-2011
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ‘ΣΤ’
Στην ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΑΠΟΚΡΥΨΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ ΣΕ ΖΩΓΡΑΦΙΚΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΖΩΓΡΑΦΟ – ΑΛΧΗΜΙΣΤΗ HERMANN AHRENS
ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΟΧΟΥ ΤΩΝ ΠΙΝΑΚΩΝ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΗ
O ζωγράφος ΗΕΡΜΑΝΝ ΑΗΡΕΝΣ, αρχικά σκάλισε πάνω σε ξύλο τα βασικά μηνύματα που ήθελε να αποτυπωθούν στον πίνακα. Στη συνέχεια προσέθεσε την ‘εξωτερική ζωγραφική’ (αυτό που βλέπουμε εμείς σήμερα στους δύο πίνακες).
Οι πίνακες αποτυπώνουν όλη τη ζωή του νέου Τάγματος, σε διαφορετικά κρυμμένα επίπεδα στρώματα <layers>, χωρίς να έχει χρησιμοποιηθεί τεχνική <επιζωγράφισης> ( πίνακα ζωγραφισμένο πάνω σε άλλον πίνακα)
Οι πίνακες αποτυπώνουν όλη τη ζωή του νέου Τάγματος, σε διαφορετικά κρυμμένα επίπεδα στρώματα <layers>, χωρίς να έχει χρησιμοποιηθεί τεχνική <επιζωγράφισης> ( πίνακα ζωγραφισμένο πάνω σε άλλον πίνακα)
Η τεχνική της φωτογράφησης έργων τέχνης και κατόπιν επεξεργασίας σε ηλεκτρονικό υπολογιστή με χρήση ηλεκτρονικής εφαρμογής επεξεργασίας εικόνας (image processing) με την λειτουργία της αντιστροφής των χρωμάτων (INVERT colors) δεν έχει κανένα αποτέλεσμα σε επιζωγραφισμένους πίνακες.
Οι δύο πίνακες βρίθουν από πολλές και διαφορετικές ιστορίες με τέρατα σύμβολα, θυσίες άγνωστοι κώδικες, θρύλοι, αρχόντισσες ιστορίες από την καθημερινή ζωή τους κρυφά μηνύματα και γράμματα.
Εντύπωση προκαλεί το δίγραμμα με αρχικά <Η.Α>.
Μια τεχνική άγνωστη στο σήμερα μα την αλήθεια δεν την ξέρει κανείς … τι πραγματικά έκανε η ομάδα. Νομίζω ότι η απόκρυψη ήταν ο πρωτεύων στόχος. Ιερό καθήκον είχαν να είναι και ήταν πιο πάνω από όλα τα τάγματα των <Ιλλουμινάτων> εκείνης της εποχής και ακόμη ένα άγνωστο άτομο με μεγάλη δύναμη στα χέρια του με την σφραγίδα υπέρσύμβολο της παλιάς ομάδας <Ε> όπου ήταν και ο διανεμητής, η ασφάλεια του τάγματος.
Ήταν ο ανώτατος άρχοντας.
Το άτομο που κινούσε όλα τα νήματα και τις αποφάσεις ακόμη και την πορεία τους ακολουθώντας μέχρι την τελευταίας στιγμή, την ανάσα του τάγματος αλλά μέχρι και τώρα μένει μυστήριο η κρυφή μορφή του.
Κατά την ερευνά μου ανάμεσα τους υπήρχε και ένας Έλληνας ζωγράφος στην ομάδα το πέρασμα του ήταν στιγμιαίο αργότερα ενσωματώθηκε στην ομάδα το όνομα του το βρήκα ακολουθώντας διάφορα δύσκολα στοιχεία και κομμάτια και σε πολλές, πολλές εργατοώρες σε ένα διπολικό συνδετικό κρίκο όπου ήταν ένα σκονισμένο και ξεχασμένο βιβλίο της Εθνικής Πινακοθήκης.
Είχε ένα διαφορετικό ξενικό όνομα υπογραφής στα έργα του.
Ίσως αυτό όλο που βρήκα αργότερα να αποδειχτεί και να θεωρηθεί το μεγαλύτερο σκάνδαλο πάνω στην τέχνη, αλλά όμως ξέρω ότι το υπόλοιπο τάγμα είχε έναν ‘άλλο κώδικα’ που μιλούσαν μεταξύ τους και ότι μέσα στους πίνακες φαίνονται μόνο με ακτινογραφία αυτό είναι ένα σημείο που θα κοιτάξει αργότερα η ‘τέχνη’ ή κάποιος άλλος τομέας ή ερευνητής.
Ο καλλιτέχνης έμεινε ένας <naïf> λαϊκός ζωγράφος.
Ο Hermann ήταν πιστός στα καθήκοντα και στις αξίες του μυστικισμού. Μaster της αλχημείας και της ‘Φωτοαυταπάτης’ αφού ‘σκαλιστής’ ζωγραφικής σε ξύλο ήταν τελικά.
Δεν ανέβηκε σε επίπεδα καλλιτεχνικής ζωγραφικής κατά του οίκου του… Όμως ήταν σκόπιμο αυτό που έκανε.
Ήταν η τεχνική μιας τεθλασμένης γραμμής.
Αυτά που έβαζε και έκρυβε στους πίνακες του ήταν η αρχή μιας δικιάς του ιδιοφυέστατης τεχνικής.
Αυτή ήταν η αληθινή του ζωγραφική ενός καμένου πέπλου ‘καμουφλάζ’ που ούτε ο ίδιος δεν θα το περίμενε ότι αυτό που έκρυψε για το τάγμα με τόσο κόπο, θα ‘έβγαινε’ τόσο ανοιχτά.
Έπρεπε κάποιος να το κάνει και ήμουν εγώ αυτό το άτομο που πήρε την ευθύνη και τη λύση στα χέρια του για να το αποδώσω σε εσάς όσο καλύτερα γίνεται.
Εκείνη την εποχή που φτιάχτηκαν οι πίνακες το 1860 με 1870 υπήρχαν άσπρες και μαύρες αδελφότητες μυστικισμού στην Αμερική. Όλες κρυφές απόμακρες. Όλες να διαβάζουν τα κρυμμένα σημεία του κόσμου σε δωμάτια με κλεισμένα τα στόματα αλλά η ψυχή τους να διαβάζει την αλήθεια στης πύλες του σύμπαντος.
Το νέο τάγμα είχε πάρει πιο μυστήρια μονοπάτια, είχαν τους δικούς τους κανόνες και αξίες και διαφορετικούς νόμους από όλες τις ομάδες. Και να σκεφτείτε ότι στις εξωτερικές ζωγραφιές που υπάρχουν στους πίνακες ακόμη και αυτές δεν φανερώνουν τοπία της χρονολογίας εκείνης της εποχής της Αμερικής αλλά κοντά σε χώρες της Γερμανίας που σημαίνει το διαχωρισμό, την απόσπαση, τον εξοστρακισμό και την μετακίνηση του τάγματος και το τέλους τους σε άλλη χώρα.
Τοποθετώ εκεί τα μέρη όπου τα ζωγράφισε, το μόνο που ξέρω ότι όλοι οι οίκοι Herman, Hermann, Ηerman΄ s, ξεκίνησαν από το 1400 και μετά, οι δε περισσότεροι ήταν ζωγράφοι και οι πίνακες τους είναι στα μουσεία και στις πινακοθήκες.
Και ακόμη θα μοιραστώ ένα μυστικό ακόμη μαζί σας.
Αν βρεθούν πίνακες του ζωγράφου και είναι με υπογραφή 3 μονογράμματα δεν θα υπάρχουν τίποτα κρυμμένα αλλά μόνο σε πίνακες με 4 μονογράμματα, τότε έγινε ο Hermann αρχηγός τάγματος της αδελφότητας όπου θα υπάρχει αυτή η τεχνική που μιλώ η σε πίνακες με αλλά παράξενα σύμβολα και πρέπει να είναι σε ξύλο επάνω υποχρεωτικά…
Και ακόμη οι πίνακες δεν έχουν περάσει σε 3 D μορφή εικόνας ή φωτογραφίας…
Σκέφτομαι εκεί τι μυστικά θα βρεθούν …
Έδωσα την πνοή μου για να ειδικευτώ στους πίνακες του.
Μα η μυστική τεχνολογία του Hermann με φέρνει σε μια μεγάλη ανακάλυψη …
Πως η τεχνογνωσία του ζωγράφου της εποχής του 1870 μπορεί να διαβαστεί με την σημερινή τεχνολογία ?
Με μια απλή εντολή του ‘invent’, που αυτή η εντολή με τα σημερινά δεδομένα δεν διαβάζει μυστικούς κώδικες σε πίνακες ζωγραφικής αλλά η χρήση της είναι για συγκριμένους σκοπούς ένα ερώτημα αναπάντητο αλλά τόσο θανατηφόρο για την εποχή εκείνη.
Αλλά αυτό που έφερα στην επιφάνεια, πιστεύω ότι βγήκε τελικά:
· μια νέα τεχνολογία,
· μια νέα αρχή,
· ένας νέος κώδικας,
· μια νέα γλώσσα,
· μια νέα ανακάλυψη
που θα μπορούσε να φέρει τα πάνω κάτω…
Είναι άραγε μια θεωρία σκέψης που μπορεί να γίνει μια πραγματικότητα? Όλα αυτά που βρήκα ήταν αληθινά? ή όχι ?
Κοίταξα το παρελθόν κοίταζα το μέλλον καμία απάντηση κανένας ήχος ένα κενό κοίταξα μέσα στην βαθιά σκέψη μου για μένα προσωπικά ο Hermann ήταν δάσκαλος μου.
Μπορεί να βρεθήκαμε σε διαφορετικές εποχές αλλά είμαστε στην ίδια συχνότητα είμαστε στην ίδια πορεία απλά κοιταχτήκαμε στον ίδιο καθρέφτη και η αντανάκλαση μας, μας έφερε και τους δυο μας να είμαστε στο απόγειο της καριέρα μας.
Βρισκόμαστε στην μέση του 2009 και πάλι με βρίσκει στα ταραγμένα νερά του Ποσειδώνα με πολλά σοβαρά προβλήματα υγείας συνέχιζα την ρότα μου ανάμεσα σε βράχους και σε βαθιά θολά νερά μα οι σειρήνες δεν με άφηναν σε ησυχία. Ανήσυχο πνεύμα βλέπεις εκείνη την εποχή είχα προχωρήσει πολύ στη ερευνά μου μια καινούργια μέθοδο είχα βρει ήμουν μπροστά στην πόρτα της τεχνολογίας.
Ήταν η εποχή που θα έκανα το δικό μου χτύπημα σαν την βασιλική κόμπρα βρήκα μια νέα φόρμουλα τεχνικής είδα ότι το ‘invert’ που είχα χρησιμοποιήσει το έχουν μέσα τα κινητά τηλέφωνα και η βιντεοκάμερες σε ψηφιακή ηλεκτρονική εντολή.
Όχι όλες ( την εντολή .invert. <αρνητικό της φωτογραφίας >>), το είχαν ενσωματωμένο, αλλά τώρα με αυτή τη μέθοδο της βιντεοκάμερας έβλεπα τις κρυμμένες παραστάσεις σε πραγματικό χρόνο χωρίς φωτογραφική μηχανή και τα προγράμματα φωτογραφίας αλλά πλέον ζωντανά στην τηλεόραση μου…
Ήταν ένα νέο πείραμα που βρήκα μετά από μαθηματικές πράξεις τις οποίες κρατώ κρυφές δηλαδή πέρασα από κάτι άψυχο (εικόνα) σε ζωντανή οθόνη.
Εγώ πάντως χρησιμοποιώ ένα κινητό τηλέφωνο σε ‘αρνητική μορφή’ για την εξέταση έργων τέχνης αλλά θα σας πω και θα σας δώσω ένα παράδειγμα για να καταλάβετε τι έκανα..
<είναι σαν να πας σε ένα μουσείο να κρατάς μια βιντεοκάμερα απλή και να πεις ότι θα βρεις κρυμμένες παραστάσεις στους πίνακες>>.
Μπορεί να γίνει σήμερα αυτό ??
Γίνεται.
Γίνεται καθώς αν το μουσείο είχε τους ίδιους τους πίνακες η άλλους πίνακες ζωγράφων με αυτοί τη μυστική τεχνογνωσίας ζωγραφικής του τάγματος να είστε βέβαιοι ότι θα βλέπατε άλλες παραστάσεις στο πίνακα.
Όταν θα διαβάσετε όλο το βιβλίο –έρευνά μου θα καταλάβετε καλύτερα για πιο θέμα μιλώ..
Με το πείραμα που έκανα πλέον ήμουν σε πιο ανώτατα επίπεδα μαθηματικών. Ο γρίφος είχε πλέον λυθεί.. Και εδώ ξεκινά μια ιστορία απίστευτη ανάμεσα στο όμιλο <ΦΟΥΡΛΗΣ, στηνSAMSUNG EΛΛΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΕΜΕΝΑ>.
Ήταν μια περίοδος που ο Όμιλος Φουρλης άφηνε πλέον την συνεργασία με την Samsung και κοιτούσε σε νέα μονοπάτια. Αποφάσισα να επικοινωνήσω μαζί τους, έτσι τους πήρα τηλέφωνο και τους είπα για το παράξενο μυστικό πείραμα που έκανα καθώς έχω ενημερώσει και την εταιρία .Samsung. τους είπα σαν .hacker. που ήμουν ότι η τεκτονική πλάκα του επεξεργαστή μιας συγκεκριμένης βιντεοκάμερας… <Samsung> θα μπορούσε να είναι προάγγελος μιας καινούργιας ευρεσιτεχνίας που θα αλλάξει για πάντα την ροή των υπολογιστών και την γλώσσα που μιλάνε μια νέα αρχή αλλά και της ψηφιακής εικόνας.
Τους είπα να φτιάξουμε καλύτερα τη ίριδα της βιντεοκάμερας σε οργανική ύλη, και της τηλεοράσεως ένα νέο <κάθετο κρύσταλλο > πολλαπλής διαφορετικών επιπέδων υψηλής τεχνολογίας .3D. <κόκκου> ακόμη και στα κινητά τηλέφωνα με την ονομασία <3.DBS>..,
<έξυπνα κινητά> !!!
Επειδή μπορούν όλα τα κινητά να το κάνουν υπάρχει λύση εδώ.. να τους γράψουμε ένα λογισμικό πρόγραμμα ειδικό κώδικα πιστοποιημένο σε συνεργασία με εργαστήρια τέχνης, για να έχετε το μονοπώλιο και αποκλειστική χρήση σε όλη την αγορά και σε όλο τον κόσμο.
Καθώς θα έχετε και τους πίνακες στα χέρια σας και θα είστε ένα βήμα μπροστά έναντι της συμβατικής φωτογραφικής μηχανής καθώς ήταν πρώτη στο πρωτογεννή κανόνα.
Καθώς αυτό που βρήκα θα έφερνε στην πόρτα τους και άλλες μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες και οι μετοχές στους θα έφταναν στα ύψη.
ΑΥΤΗ είναι η αλήθεια.
ΑΥΤΗ είναι η απόκρυψη της αλήθειας…
ΑΥΤΟ κρύβανε μέσα οι πίνακες.
ΑΥΤΟ έκρυβαν τόσο καλά...
ΑΥΤΟ ανακάλυψα.
Ο ιπτάμενος δίσκος τεχνολογικής ύπαρξης και οι γνώσεις που πήραν που ήξεραν και έκρυβαν μέσα τους και ο αλλόκοτος παράξενος σκοτεινός δρόμος της λίθου που είχαν πάρει ήταν η ανώτατη απόλυτη θυσία αλλά ίσως και η καταστροφή του τάγματος.
Τα μυστικά τα πήραν μαζί τους χωρίς να αφήσουν κανένα ίχνος πίσω τους σαν τάγμα όπως εμφανίστηκε ξαφνικά την ιδία στιγμή εξαφανίστηκε κανένα βιβλίο της ιστορίας δεν έχει αναφορές αλλά ούτε κανένα τάγμα δεν έχει ακολουθήσει την ίδια πορεία τους.
Κατά την γνώμη μου αν υπάρχουν πουθενά αναφορές θα είναι καλά κρυμμένες από τα μάτια του κόσμου και μόνο φόβος θα υπάρχει σήμερα καθώς η αλήθεια έχει βαρύ τίμημα.
Επικεντρώνομαι στα τάγματα των ιλλουμινάτων γιατί μετά το 1900 αλλάζει το καθεστώς και ιεραρχίες και υπάρχει απόλυτο σκοτάδι παραδίνοντας το μυστικό τους στο κόσμο.
Με ένα περίεργο τρόπο τα έφερα στην επιφάνεια.
Μα έμεινα εδώ κοιτάζοντας τις δυο μεγαλύτερες εταιρίες μια και εκείνες αρνήθηκαν τα πάντα, όσα στοιχειά παρουσίασα, χάνοντας από τα χέρια τους , εκείνη την ημέρα πολλά…
Κατά την ταπεινή μου άποψη.
Κάνοντας σύντομες σχετικές αρνητικές αποποιήσεις χωρίς καν να ξέρουν χωρίς καν να γνωρίζουν χωρίς να δουν ότι ήταν ένα μεγάλο βήμα για αυτούς και αυτό το βήμα το περπατώ πλέον μόνος.
Μέχρι και σήμερα που μιλάμε οι δυο εταιρίες συνεχίζουν να αρνούνται τα πάντα.
Είμαστε ακόμη στο μισοφέγγαρο του 2009 μάζεψα τα κομμάτια από κάτω.
Πήγα στο ελληνικό στρατό (ΓΕΣ) και στην ελληνική άμυνα της χώρας μας …
‘Λυπάμαι’ είναι το μόνο κεφάλαιο που δεν πρόκειται να αναφέρω.
Κατά το τέλος του 2009 πήγα στο <Ο.Β.Ι> (Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας) έδειξα τι είχα βρει η απάντηση τους ήταν ότι έχω κάνει μια μεγάλη ανακάλυψη και θα χρειαστούν άτομα με πολλή μεγάλη δύναμη στα χέρια τους για να διαχειρισθούν αυτά που βρήκα..
Ύστερα από εκεί έκανα μια φωτογράφηση σε υπέρυθρο φιλμ για να δω τι κρύβει στο αόρατο μάτι μας.
Ήταν μια δύσκολη λήψη.
Διήρκεσε 3 ώρες και εκεί βρήκα άλλες περίεργες κρυμμένες παραστάσεις σε ότι έκανα.
Δικαιώθηκα, αλλά αυτά που ανακάλυψα με οδήγησαν σε άλλους κόσμους.
Είχα ανακαλύψει μια μέθοδο, αυτή του αρνητικού έγχρωμου φιλμ αλλά δεν τολμούσα να την ανακοινώσω.
Ήθελα να υπάρχει μια κρυφή ματιά.
Ακόμη ήταν η αρχή της πυραμίδας. Η μονή διέξοδος για το πρόβλημα που θα έρθει μετά.
Αρχές του 2010 ήταν η περίοδος της σκέψης και της ανασυγκρότησης. Ήταν πιο καθαρές πιο αληθινές οι σκέψεις.
Σκεπτόμουν όσα είχαν γίνει.
Ήμουν τώρα πολύ δυνατός, σίγουρος για το κάθε βήμα μα είχαν πολλά να γίνουν ακόμη. Είμαστε στην αρχή…
Οι σελίδες της ιστορίας ήταν ακόμη μισογεμάτες.
Και το ποτήρι της γνώσης δεν ήταν πια ραγισμένο…
Τέλος του 2010 είχα σκέψεις να γράψω ένα βιβλίο και έγινε μίλησα προσωπικά με τα άτομα που θα έγραφαν και τους ρώτησα αν θα ήθελαν..
Είχαμε μπει είδη στο 2011. Είχα σταματήσει τις έρευνες πια είχα φτάσει επιτέλους σε ένα στόχο μου πήρε 3 χρόνια για να καταλάβω το τάγμα του Hermann.
3 χρόνια σκληρής μελέτης.
3 χρόνια σαν μια σκιά κρυμμένη στο χάος να κρατώ τις πύλες και τα μυστικά ανοιχτά να χτυπώ το χέρι στο μαχαίρι να γίνομαι κρυφός προστάτης του ιδίου του τάγματος να δέχομαι και να ζητώ υποταγή να κάνω αυτό που κάνεις δεν το τόλμησε να κάνει ποτέ του.
Κορυφαία νέα τεχνολογία για εξέταση αν υπάρχουν άλλοι πίνακες όπως του Hermann.. Αλλά και σε άλλα έργα τέχνης για να βρουν άλλα στοιχεία κρυμμένα του τάγματος καθώς το τρίτο επίπεδο θα χρησιμοποιηθεί αργότερα στην βιομηχανία και σε άλλες εφαρμογές.
Για χρήση στο ΠΕΔΙΟ της ΜΑΧΗΣ, το βάψιμο μαχητικών αεροπλάνων, ελικοπτέρων και μηχανημάτων, αρμάτων μάχης κλπ.
ΜΙΑ ΝΕΑ STEALTH ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ, ΠΟΛΥ ΑΝΩΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ, ΔΗΛΑΔΗ.
Μέχρι αυτού του σημείου, αναλύσαμε την τεχνική της αντιστροφής των χρωμάτων ( το ‘INVERT’).
Νομίζω ότι είμαστε πλέον κοντά και μια τελευταία ανάλυση απομένει για να γίνει η τεχνική και μέθοδος του ζωγράφου κατανοητή…
Με πιο τρόπο ζωγράφισε και έκρυψε όλες αυτές τις παραστάσεις αφού εργαστήρια και ειδικοί αναλύσουν και διαιρέσουν τους πίνακες με της κρυμμένες παραστάσεις με τα ίδια στοιχειά <όμως> με ακρίβεια, ακρίβεια στα ίδια στοιχεία και εντοπίσουμε όλα τα μυστικά της <αναμόρφωσης του ζωγράφου Hermann>.
Τότε και μόνο τότε, αφού χρώματα και τεχνικές που έχει χρησιμοποιήσει στους πίνακες του θα είναι αυτά από τα οποία θα βγει μια ακολουθία χρωμάτων, δηλαδή : πίνακας +, invert +, ακτινογραφία, + υπέρυθρη φωτογραφία, + αρνητική φωτογραφία, +1 μια ακόμη κρυφή λεπτομέρεια.
Μετά την πολυετή ανάλυση της τεχνολογίας των πινάκων του HERMANN AHRENS, αυτή η νέα τεχνολογία STEALTH που διαβλέπω θα εφαρμόζει ειδικό λογισμικό και υλικό (συστήματα).
Τα ΠΟΛΛΑΠΛΑ επίπεδα αναμορφώσεων των δύο πινάκων, τα αόρατα στο γυμνό οφθαλμό, δείχνουν ένα ακόμη κρυπτογραφημένο μήνυμα που δεν μπορώ ακόμη να το διαβάσω.
Εκεί ίσως κρύβεται όλο το ‘κλειδί’ της μελλοντικής αυτής τεχνολογίας.
Την όλη ιδέα ονόμασα <Προμηθέα> , ένα πολύ πολύπλοκο σχέδιο πολυεπίπεδης τεχνικής ανάλυσης στρατιωτικών προδιαγραφών, βασισμένη στον δυναμικό πυρήνα του νέου τετραπύρηνου επεξεργαστή της εταιρίας <Samsung>, υψηλής ευκρίνειας και ταχύτητας.
Κάνοντας ένα βήμα μπροστά και ανοίγοντας τις διάφορες πόρτες τους μέλλοντος εδώ παίζονται πολλά συμφέροντα και διακυβεύονται πολλά πράγματα καθώς πολλά περίεργα ερωτήματα μένουν σε αυτή μου την έρευνα.
Όπως πχ :
- ‘Πιο τάγμα είχε αυτή την επιστημονική γνώση’ ?
- Τι είδους τάγμα ήταν στα αλήθεια?
- Τι άλλα μπορούσε άραγε να κάνει?
- Ποιος τελικά έφταιγε για την εξαφάνιση του τάγματος ? ΑΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΘΗΚΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕΤΑΛΛΑΧΘΗΚΕ ή ΑΠΕΚΡΥΒΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. ΗΜΩΝ ΔΗΛΑΔΗ.
Μπορεί άραγε κάποιος να ισχυρισθεί αβασάνιστα ότι όλα αυτά είναι επιστημονικές φαντασίες?
Δεν θα προχωρούσα σε αυτή την έρευνα για να διατυπώσω ‘φαντασίες’.
Δεν υπάρχει λόγος άλλωστε. Απλά το αφήνω παρακαταθήκη σε όλους εσάς
Είχα ένα πολύ κρυφό προσχέδιο. Το ονόμασα <Αχιλλέας >.
Γνώριζα τα βήματα εξ αρχής. Τι πρέπει να γίνει…
Λένε ότι ‘όσο πιο μεγάλος είναι ο γίγαντας τόσο πιο εύκολα πέφτει’.
Η λύση ήταν απλή για εμένα. Δεν έκανα ‘χάκιν’ στα μηχανήματα τους άλλα στις ίδιες τις εταιρίες. Η μεγαλύτερη ανατροπή σε ένα ιδιότυπο αγώνα ‘σκακιού’ που είχα κάνει ποτέ στην ζωή μου. Και εγώ αναρωτιόμουν αν θα έμεινα όρθιος ακόμη αν θα άντεχα την πίεση το βάρος της ανοχής να τα αφήσω όλα πίσω να μείνω εδώ να γίνω ελεύθερος.
Μα ο δρόμος είχε φτιάξει το δικό του μονοπάτι και εγώ ήμουν πάνω στο δρόμο και επιστροφή δεν υπήρχε.
Αυτός που έχει στα χέρια του τους πίνακες έχει και την δύναμη…
Για όλα αυτά που θα γίνουν αυτό που αφήνω παρακαταθήκη είναι ένας ΝΕΟΣ, ανοικτός κώδικας κάποιας άγνωστης και ιδιότυπης ‘γλώσσας’.
Για άλλους χωρίς τους πίνακες είναι άχρηστος. Εντελώς.
Θέλει κουράγιο και υπομονή και γνώσεις η συνέχιση της όποιας έρευνας.
Kαι για τους πίνακες φρόντισα και πήρα ένα ρίσκο η τύχη τους να είναι άγνωστη ως και ακαθόριστη που βρίσκονται.
Τα έχουν άτομα που κοιτάζουν το μέλλον της αλχημιστικής ενότητας.
Αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.
Προσωπικά προσηλώνομαι στο φάρο της επιστροφής αγναντεύοντας τα νυχτερινά φώτα της πόλης από την κουπαστή του καραβιού και το αεράκι του μισοπελάγους να παίρνει τα χαμένα μυστικά, μύρισα την αλμύρα της θάλασσας κοίταξα πίσω μου. Το ταξίδι είχε επιτέλους φτάσει στο τέλος στου ……
<<erehT tuO si hturT ehT>> η αλήθεια είναι εκεί έξω Μα τώρα ο χρόνος δίκαιος αφέντης προστάζει την μοίρα να φέρει στο κατώφλι της ψυχές ακουμπώντας στο προσκέφαλο του μορφέα την λύτρωση της νιότης. Μα εκείνος κοιτά τη φλόγα της γνώσεως και με τα ίδια του τα χέρια την αγκαλιάζει τρυφερά, θυσιάζοντας την πνοή του στο τελευταίο κάλεσμα του χθες για να περάσει στην αιωνιότητα του Σήμερα
18-02-011
O κατέχων τους πίνακες και ερευνητής της απόκρυφης τεχνολογίας απόκρυψης παραστάσεων σε ζωγραφικό πίνακα του ζωγράφου – αλχημιστή HERMANNAHRENS
Τα παραπάνω καταγραφέντα αποτελούν στοιχεία της μελέτης έρευνας που έχει κατοχυρωθεί σε βιβλίο που έχει κατατεθεί στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (με ISBN).
H έρευνα βασίσθηκε σε πραγματικά γεγονότα και καταστάσεις.
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ‘Ζ’
Στην ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΑΠΟΚΡΥΨΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ ΣΕ ΖΩΓΡΑΦΙΚΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΖΩΓΡΑΦΟ – ΑΛΧΗΜΙΣΤΗ HERMANN AHRENS
ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ και ΕΡΕΥΝΗΤΗ ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΓΕΩΠΑΘΗΤΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ (C.G.R.I.)
Επί της τεχνικής που χρησιμοποίησε ο Γερμανός Αλχημιστής – Ζωγράφος HERMANN AHRENS αναφέρθηκαν ήδη αρκετά παραπάνω.
Για το πώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι αναλύσεις και αποτελέσματα αυτής της τεχνικής απόκρυψης παραστάσεων πρέπει να αρχίσει νέα έρευνα, η οποία ήδη ανατέθηκε από τον κάτοχο των πινάκων στην ερευνητική ομάδα του Ινστιτούτου Γεωπαθητικών Ερευνών Κύπρου.
Η ομάδα αυτή ήδη συγκροτήθηκε και μελετά τα αποτελέσματα της έρευνας.
Αποτελείται από Ένα μεταδιδακτορικό ερευνητή, δύο διδακτορικούς (υποψήφιους) ερευνητές, τον κάτοχο των πινάκων, ένα απόφοιτο ΑΕΙ Πληροφορικής και λοιπό βοηθητικό προσωπικό κατά περίπτωση.
Θα αναφερθώ παρακάτω για το τι ήθελα να αποκρύψει ο αρχηγός του Τάγματος του μυστικιστικού Τάγματος το οποίο ίδρυσε ο ίδιος στην Νέα Υόρκη των ΗΠΑ περί το 1860 μχ.
Το τι ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ αφορούν οι δύο πίνακες.
Είναι δεδομένο ότι ο HERMANN AHRENS ήταν Αλχημιστής.
Δεν ήταν σίγουρα χαράκτης καμίας ‘ιδεολογικής ζωγραφικής’.
Μέσα στους πίνακές του έκρυψε τη μυστική γνώση των Αλχημιστών και του Τάγματός του.
Στον ένα πίνακα. Αυτόν που η εκτιμήτρια ονόμασε ‘Η ΓΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΧΗ’. Και βέβαια οι Αλχημιστές , Μασσώνοι, Ιλλουμινάτοι δεν ασχολήθηκαν ποτέ με γραίες και εξοχές. Αυτοί γνώριζαν ή νόμιζαν ότι γνώριζαν την ιστορία του πλανήτη αυτού αλλά και τους πολλούς και διαφορετικούς αποίκους και κατοίκους του.
Η ιστορία του πλανήτη αυτού δεν υπάρχει ολόκληρη κάπου γραμμένη. Όχι τουλάχιστον στο ΄ευρύ΄ κοινό.
Εικόνα άνω. Ο πρώτος πίνακας του HERMANN AHRENS
Ο γράφων έχει κάνει πολυετή έρευνα επί του θέματος την οποία έχει εκθέσει στον προσωπικό του ιστότοπο, εδώ : http://www.geoment.eee.gr
Εκτίμησή μας είναι το κεντρικό πρόσωπο του πλανήτη αυτού είναι ο πρώτος ‘κάτοικός’ * του ‘πλανήτη’ αυτού. Ο πρώτος Θυληκός * άνθρωπος ή ΘΥΛΗ της Π.Διαθήκης ή Πόρνη της Βαβυλώνας * κατά την Ορθοδοξία ή ΛΙΛ των μουσουλμάνων ή ΛΙΛΙΘ ( αναγνώστε ως οι Εβραίοι εκ των αριστερών προς τα δεξιά > ΘΙΛΙ + Λ …) των Εβραίων ή Αφροδίτη στην αρχαία Ελλάδα ή Αστάρτη των ΣουμεροΒαβυλωνίων κλπ κλπ.
Προσωπικά πιστεύω ότι αποτελεί το ίδιο πρόσωπο (ΕΙΔΩΛΟ) πίσω από όλες τις ‘γυναικείες’ ‘θεότητες’ της Ελληνικής μη θεολογίας (μυθολογίας? …)
Το σύμβολό της είναι τμήμα της σελήνης (ποτέ δεν κατάλαβα από πού συμπαιρένεται το ημι σέληνος, μιάς και δεν υφίσταται το ημι = μισός στο σύμβολο. Αν προσεχθεί το σύμβολο αυτό περισσότερο ανταποκρίνεται στο 1/11 της όλης κυκλικής σελήνης… Και μάλλον συμβολίζει το ένα από τα 11 τάγματα των αγγέλλων που εξέπεσαν εθελουσίως στον υλικό κόσμο με αρχηγό τον Εωσφόρο αρχάγγελο (πρώην).
Η Λίλιθ λοιπόν επειδή ρουφούσε ενεργειακά κάθε οντότητα και ενέργεια γύρω της εξεβλήθη εκ του Παραδείσου στον Υλικό κόσμο. Και δαιμονοποιήθηκε (Γεροντικόν του Αγίου Ορους)ξεπέφτωντας στη γαία. Είναι ο εχθρός των ανθρώπων.
Εκτιμώ ότι αυτή παριστά το λεγόμενο ‘άγαλμα της ελευθερίας’ που Γάλλοι μασσώνοι έστησαν ως δώρο – στο νέο της κόσμο. Αυτό το ίδιο άγαλμα στεγάζεται στην κορυφή του Λευκού Οίκου , το σύμβολο εξουσίας του νέου κόσμου, προάγγελου της Νέας Εποχής.
Αυτή η οποία θα καταστεί η αιτία καταστροφής της Κων/πολης και του πλανήτη αυτού (Αποκάλυψις του Ιωάννου – Αγιος Ανδρέας ο δια Χριστόν Σαλός).
Φέρεται σαν γεννήσασα τους Νεφελίμ – ΚΑΘΑΡΟΥΣ, το γένους Μπαχωμέχ (βρυκόλακες) και δημιουργός και αρχηγός της Λευκής Αδελφότητας ( Δ. Λιακόπουλου ‘Ζουν ανάμεσά μας) ήScalp and Bones αλλά και των Ιλλουμινάτων, μέλη των οποίων φέρονται να είναι όλοι οι Πρόεδροι των ΗΠΑ.
Οι λοιποί Νεφελίμ αποτελούν γεννήματα των αγγέλων ‘ΕΛ’ (ή ‘εγρηγόρων’ της Π.Διαθήκης ) οι οποίοι συνεσθουσιάσθηκαν με θνητές γυναίκες (μούσες ή νεράιδες). Αυτά αναφέρονται στο απόκρυφο βιβλίο του ‘ΕΝΩΧ’ της Π.Διαθήκης το οποίο παραθέτω εδώ : http://www.geoment.eee.gr/enox.htm
Περισσότερα στοιχεία παραθέτω εδώ : http://www.geoment.eee.gr/nefelim.htm
* ΘΥΛΗ > Π.Διαθήκη, Γέννεσις , Κεφ 1ο. ‘…Αρσεν και θύλη ποιήσωμεν αυτούς…’
* <ΚΑΤΟΙΚΟΣ> > ΚΑΤΑ + ΟΙΚΟΣ = <αυτός ή αυτή η οντότητα που φέρεται να έλαβε θέση ΚΑΤΑ του ΟΙΚΟΥ του ΘΕΟΥ>
* <ΠΛΑΝΗΤΗΣ> > ΠΛΑΝΗ +ΤΙΣ = κάποια πλάνη. Η από την επιστήμη της Φυσικής επεξηγηθείσα σήμερα μετρατροπή της ενέργειας σε ύλη, ο ‘ΥΛΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ’
* ΒΑΒΥΛΩΝ > ΜΠΑΜΠΥ ΛΟΥ = μεγάλη πύλη (Ασσυριακά) = η πύλη εξόδου από τον πνευματικό κόσμο (Παράδεισο) και οδηγούσα εις τον υλικό κόσμο (Γαία). Η αριστερά πύλη των τέμπλων των Ορθόδοξων ναών που φρουρείται υπό Αρχαγγέλου.
Όλα αυτά τα τέρατα λοιπόν που αναπαριστώνται στους πίνακες του Γερμανού Αλχημιστή – Ζωγράφου HERMANN AHRENS, είναι Νεφελίμ, Ελοχίμ και λοιπές γεννεές αυτών, οι οποίες βασανίζουν τον υλικό και πνευματικό άνθρωπο ανά τους αιώνες.
Δεν είναι μόνο ο HERMANN AHRENS που ‘πρωτοτύπησε’ στην αναπαράσταση αυτών των μορφών. Προυπήρξαν και άλλοι. Μάλιστα είς συμπατριώτης του, ο HIERONYMUS BOSCH(14501516) πρωτοστατεί σε τέτοιες αναπαραστάσεις. Παρακάτω παραθέτω εικόνες από έργα του από το GARDEN OF EARTHLY DELIGHTS OUTER WINGS. "CREATION OF THE WORLD"
Λεπτομέρεις υπάρχουν εδώ : http://digilander.libero.it/debibliotheca/Arte/BOSCH2_file/page_01.htm
H παράσταση του διαστημοπλοίου αναφέρεται σε προηγμένη τεχνολογία η οποία προυπήρξε στον πλανήτη αυτό εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια πριν.
Εδώ κάνω αναφορά και έχω αποκωδικοποιήσει κάποια στοιχεία της http://www.geoment.eee.gr/myuologiasapokodikopiisi.html
Φυσικά η γέφυρα αποτελεί κρυφή παράσταση του περάσματος αυτού της ΛΙΛΙΘ από τον πνευματικό στον υλικό κόσμο μέσω των ΥΔΑΤΩΝ (Γέννεσις 1ο κεφ. ΤΑ ΥΔΑΤΑ ). Στην πλάτη της κουβαλά ερπετοειδές πλάσμα (‘γεννήματα εχιδνών’ Ιησούς Χριστός , Ευαγγέλια).
ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΩΠΟ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΟΝΤΟΤΗΤΑ.
Φέρει 3 χρώματα επ’ αυτής. Κόκκινο, το χρώμα της ψυχής , κυανούν , το χρώμα του υλικού κόσμου εκτός ουρανού και το λευκό, το χρώμα του νού.
Οι οικία απέναντι συμβολίζει την οικία της στον υλικό κόσμο, τη γαία.
Δεν υπάρχει φως πουθενά, αν και όλα είναι λευκά. Δεν συμπαθεί τον ΟΥΡΑΝΟ ο δαίμονας αυτός, αλλά θέλει την ενθύμισή του επί της γης. Όπως και Ολύμπιοι ‘θεοί’ άλλωστε το αποζητούν στο λευκό μάρμαρο.
Εχει κάποιο στήριγμα (μπαστούνι) στη γη και αυτό πιθανότατα είναι ο διάβολος.
Δεν κρίνω απαραίτητο να προχωρήσω σε παραπέρα επεξηγήσεις των παραστάσεων μιας και έχω πολύ διαφορετική θεώρηση από την εκτιμήτρια του έργου για το θέμα του έργου.
Οσον αφορά το δεύτερο έργο, είναι πλέον ή προφανές το βασικό ΟΡΑΤΟ του μήνυμα.
Τι παριστά ο ‘φάρος’ στους μασώνους ? Φάρος υπάρχει σε κάθε μασσωνική στοά ( πχ στοά ‘Φίλιππος’, έναντι κινηματογράφου ‘Μακεδονικόν’ στη Θεσσαλονίκη (έναντι χώρου ‘ΔιεθνούςΕκθεσης Θεσσαλονίκης). Υπάρχει κατασκευασμένος φάρος εμφανής στο προαύλιο της εκεί στοάς.
Ο φάρος παράγει ΤΕΧΝΗΤΟ ΦΩΣ. Είναι έννοια αντίθετη από το ΦΥΣΙΚΟ ΦΩΣ, το ΦΩΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ δηλαδή. Ότι ‘τεχνικό’ έργο υπάρχει σε αυτό τον υλικό κόσμο, είναι αντίθετο με το ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ. Ο ‘φάρος’ παριστά το φώς του Εωσφόρου ή σατανά που θέλει να αρπάξει τις ψυχές των ανθρώπων.
Η εικόνα του διαβόλου – εωσφόρου υπάρχει μέσα στο φως (κεφαλή) του φάρου.
Και εδώ υπάρχει πλήρες σκότος. Η άβυσσος εκτός ΟΥΡΑΝΟΥ. Φως υπάρχει μόνο από τη σελήνη, που όπως προαναφέρθηκε συμβολίζει τη μητέρα των Νεφελίμ ΚΑΘΑΡΩΝ.
Τα πλοία είναι είδος μετάβασης. Είναι η μετάβαση από τον πνευματικό στον υλικό κόσμο.
Το πλοίο στον ΟΡΘΟΔΟΞΟ Χριστιανισμό, συμβολίζει την ψυχή.
Ο λιμένας στον ΟΡΘΟΔΟΞΟ Χριστιανισμό, συμβολίζει τον ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ που εξαγόρασε με το αίμα του τις ανθρώπινες ψυχές από το διάβολο.
Εικόνα άνω. Ο δεύτερος πίνακας του HERMANN AHRENS
Εδώ λιμένας είναι ο διάβολος που με το φώς του ξεγελά τις ψυχές των ανθρώπων και επιθυμεί να τις συλλέξει στο ‘λιμάνι’ του.
Αλλωστε κανείς δεν ανέφερε τις ‘ορατές’ κρυμμένες παραστάσεις εδώ. Τη συνεφομορφή του ‘δράκου’ κάτω και του ‘ίππου’ άνω. Ο δράκος είναι αυτός που τρώει ψυχές (υπάρχει σε κάθε χριστιανικό ορθόδοξο ναό) και ο ίππος είναι το σύμβολο της μετάβασης των ψυχών…
Επίσης υπάρχει και μία καθαρή κεφαλή δράκου (αριστερά κάτω από το φωτιστικό) στην είσοδο του λιμένα, έτοιμη να κατασπαράξει κάθε ανθρώπινη ψυχή.
Αφησα τελευταίο το υποτιθέμενο οικόσημο του τάγματος του Hermann (εικόνα κάτω)
Η ερμηνεία μου είναι σχετικά απλή.
Στο κέντρο υπάρχει ένα Γοργώνιο. Διακρίνεται η κεφαλή δεξιά και η κυρτή ουρά του αριστερά , μέσα στο πλαίσιο. Δεν ξέρουμε τι ήσαν τα Γοργώνια. Λένε ότι αποτέλεσαν διασταυρώσεις με ανθρώπους και δρακονιανούς. Άλλη άποψη είναι ότι προήλθαν από γεννετικά πειράματα των Ατλάντων. Δεν αναπαράγονται όπως οι άνθρωποι. Στην αρχαία Ελλάδα ήταν μάλλον τα ΚΕΚΡΟΠΙΔΗ. Εξεδιώχθησαν από την περιοχή των σημερινών ΑΘΗΝΩΝ (ΠΑΡΑ- ΘΙΝΕΣ = παρά τις θίνες = άμμος . Δηλαδή αυτά που κατοικούσαν κοντά στην άμμο της θάλασσας ) από τους Ολύμπιους (Ελοχίμ) κατά την νικητήρια πάλη της Αθηνάς με τον Ποσειδώνα. Μετοίκησαν στη Β. Εύβοια, στην ευρεία περιοχή του οροπεδίου της Λίχας. Ίχνη τους υπάρχουν και ΣΗΜΕΡΑ στον ΑΡΑΒΙΚΟ ΚΟΛΠΟ ( αναφορά υπάρχει εδώ : http://www.geoment.e-e-e.gr/nefelim.htm )
Κάτω από το γοργώνιο υπάρχει δράκος με το ένα φτερό να είναι καθαρό. Από το στόμα του ξεπηδά φλόγα (κίτρινο χρώμα). Διακρίνεται ο οφθαλμός του.
Κάτω από την κεφαλή του γοργωνίου υπάρχει ξίφος της εποχής εκείνης (1870 - 80). Διακρίνεται η λαβή. Είναι το σύμβολο της ισχύος, της ισχύος επί της ζωής των ανθρώπων.
Το ξίφος συνδέεται με ένα ΑΓΓΥΣΤΡΟ. Το σύμβολο της άγρας ψυχών αφελών ανθρώπων από το Τάγμα μάλλον , ή ψυχών από το σατανά κατ’ επέκταση.
Πιο κάτω – σε σημείο περίοπτο - υπάρχει το σήμα της ημισελήνου. Φαινομενικά αποκομμένο από τον υπόλοιπο θυραιό. Η απόδειξη ότι το Τάγμα ανήκει στη ‘λευκή αδελφότητα’. Η θέση του δεικνύει την υπο – γραφή του κτήτωρα.
Πάνω από το όλο σκηνικό υπάρχει μάλλον μία κεφαλή δρακονιανού, με τον οφθαλμό να διακρίνεται καθαρά.
Προσωπικά δεν νομίζω να αμφιβάλλει κανείς για την έκφραση του ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ προς την εξουσία του τόπου , τους Φαρισαίους : ‘γεννήματα εχιδνών, εσείς δεν μπορείτε να θεωθείτεκαι δεν αφήνετε και τους άλλους…’
Αυτά τα γεννήματα των φιδιών (δρακονιανών) φαίνεται ότι προυπήρχαν των ανθρώπων στον πλανήτη, εξ’ ού και το ‘άλλων’. Εμείς οι άνθρωποι είμεθα οι ‘άλλοι’.
Συμπερασματικά :
O πρώτος πίνακας υποκρύπτει την ιστορία του πλανήτη με τους δρακονιανούς να προυπάρχουν των ανθρώπων και το φανερό μίσος τους για εμάς.
Εμφανής βέβαια είναι η προσπάθεια να δειχθεί ότι το Τάγμα κατέχει την γνώση – ή τμήμα αυτής – της υψηλής αρχαίας τεχνολογίας.
Ο δεύτερος πίνακας δείχνει το σκοπό του Τάγματος. Η άγρα αθώων ψυχών βορά στους δρακονιανούς και το σατανά.
Εκτίμησή μου είναι ότι δεν υπάρχουν άλλοι πίνακες. Οι δύο αυτοί πίνακες συμπεριλαμβάνουν όλα αυτά που ήθελε να προβάλλει ο HERMANN AHRENS.
Τη ΓΝΩΣΗ και το ΣΚΟΠΟ του Τάγματος.
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ‘Η’
Στην ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΑΠΟΚΡΥΨΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ ΣΕ ΖΩΓΡΑΦΙΚΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΖΩΓΡΑΦΟ – ΑΛΧΗΜΙΣΤΗ HERMANN AHRENS
H TEXNIKH THΣ ‘ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗΣ’ ΠΙΝΑΚΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΓΕΝΝΗΣΗ
Υπάρχουν δύο γνωστοί τύποι αναμόρφωσης:
· Προοπτική (πλάγια) και
· Mirror (κατοπτρική).
Η Αναμορφική τέχνη είναι η διαδικασία για τη σημαντική στρέβλωση μιας εικόνας, είτε από ένα σημείο ή από μια επιφάνεια καθρέφτη.
Ένας κυλινδρικός καθρέφτης είναι η πιο κοινή μορφή, αλλά έχουν επίσης χρησιμοποιηθεί και ανακλαστικοί κώνοι και πυραμίδες.
Ήταν ο Leonardo Da Vinci που πρώτος είχε πειραματιστεί με την αναμορφική προοπτική, και το πρώτο γνωστό παράδειγμα ενός αναμορφικού σχεδίου είναι ένα μάτι που έκανε το 1485.
Κατά τη διάρκεια της Αναγέννησης, οι καλλιτέχνες που πειραματίστηκαν με την προοπτική έχουν σημειώσει μεγάλη πρόοδο και έχουν τελειοποίησε τις τεχνικές της stretching<τέντωμα> και να στρεβλώνουν τις εικόνες με διάφορους τρόπους χρησιμοποιώντας τη γεωμετρία της.
Στον 16ο, 17ο και 18ο αιώνα η αναμορφική εικόνα έγινε εξαιρετικά δημοφιλής, και ιδανικό μέσο αποκρύπτοντας επικίνδυνες πολιτικές δηλώσεις, η αιρετικές ιδέες, ακόμα και ερωτικές εικόνες.
Η Αναμορφική εικόνα ήταν ευρέωςγνωστή, και σε μια πιο μόνιμη μορφή κοσμούσαν τους τοίχους των μοναστηριών. Ο Hans Holbein (1497 1543), ο μεγάλος ζωγράφος της αυλής και ο Henry VIII δημιούργησε το πιο γνωστό και εντυπωσιακό παράδειγμα μια κρυφή αναμόρφωση.
Αυτή η τεχνική, επίσης έγινε δημοφιλής στην Ανατολή, κατά τη διάρκεια του 17ου και 18ου αιώνα. Τον 19ο αιώνα, όταν πλέον η έγχρωμη εκτύπωση έγινε ανέξοδη, η συγκεκριμένη τεχνική άνθησε και πάλι ως ένα δημοφιλές παιχνίδι μαζί με άλλα οπτικά κόλπα, που χρησιμοποιούσαν οι ζωγράφοι εκείνη την εποχή.
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ‘Θ’
Στην ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΑΠΟΚΡΥΨΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ ΣΕ ΖΩΓΡΑΦΙΚΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΖΩΓΡΑΦΟ – ΑΛΧΗΜΙΣΤΗ HERMANN AHRENS
ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ VALPAK .S.A CAMOUFLAGE SYSTEMS
VALPAK .S.A CAMOUFLAGE SYSTEMS
Ο Κύριος ‘………. Κάτοχος των πινάκων’ κατέθεσε στην εταιρία μας την εργασία του σχετικά με την τεχνική απόκρυψης διαφόρων παραστάσεων μέσα σε υφιστάμενους πίνακες ζωγραφικής, με σκοπό να εξετάσουμε τη δυνατότητα εφαρμογής αυτής της τεχνικής σε τεχνικές παραπλάνησης που χρησιμοποιούνται για στρατιωτικούς σκοπούς, <καμουφλάζ> μετά από εξέταση του θέματος από την εταιρία μας μπορούμε να προβούμε στα ακόλουθα συμπεράσματα.
Η εν λόγω τεχνική απόκρυψης στοιχείων από το ορατό φάσμα <οπτική επαφή\μάτι> είναι πολύ πιθανόν να μπορεί να βρει καινούργια πεδία εφαρμογής κυρίως στο τομέα της διαμόρφωσης των διασπαστικών σχεδίων <PATTERNS> καθώς και των χρωματικών συντεταγμένων <Χ,Υ,Ζ> που χρησιμοποιούνται και στις στρατιωτικές προδιαγραφές απόκρυψης –παραλλαγής <καμουφλάζ> για την επίτευξη αυτού του πιθανού αποτελέσματος είναι απόλυτα η έρευνα και ανάπτυξη,<R & D> μέσω εξειδικευμένου εργαστηρίου του εξωτερικού.
<Ολλανδία – ΗΠΑ>
Όσον αφορά πιθανή εφαρμογή της σχετικής θεωρίας σε απόκρυψη παραλλαγής από σύγχρονους αισθητήρες αναγνώρισης υψηλού φάσματος ραντάρ και θερμικής κάμερας, η εκτίμηση μας είναι ότι δεν υπάρχει κανένα πεδίο εφαρμογής καθώς είναι εντελώς διαφορετικοί οι κανόνες λειτουργίας στο ορατό φάσμα σε σχέση με τα εγγύς υπέρυθρα και τα θερμικά.
ΤΟ εμπορικό αποτέλεσμα <κέρδος> που θα μπορούσε να παρέλθει σε περίπτωση επιτυχημένης εφαρμογής αυτής της θεωρίας σε στρατιωτικές προδιαγραφές, σίγουρα θα ήταν υψηλό και ειδικά αν υιοθετούνταν από χώρες με μεγάλο αριθμό συστημάτων καμουφλάζ όπως οι <ΗΠΑ>…
VALPAK. A.E 11112011
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ‘Ι’
Στην ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΑΠΟΚΡΥΨΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ ΣΕ ΖΩΓΡΑΦΙΚΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΖΩΓΡΑΦΟ – ΑΛΧΗΜΙΣΤΗ HERMANN AHRENS
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΝΤΩΝ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ
HERMANN AHRENS.
Γεννημένος στη Γερμανία το 1822 έζησε στα μέσα της εποχής στην Αμερική στην New York, ζωγράφος τεχνίτης της γραφικής τέχνης χαρακτικής σε σχέδιο ξύλου. Αρχηγός τάγματος με αρχικά <H.A> ανωτάτου επιπέδου ιλλουμινάτων. Μaster τηςαλχημείας,μυστικισμού,αστρολογίας, μαθηματικών, χημείας της φιλοσοφικής λίθου. Τέκτονας απόκρυφης τέχνης ζωγραφικής.
Aλλοι πίνακες ζωγραφικής άγνωστο, άλλες πληροφορίες άγνωστες, ημερομηνία τόπος θανάτου άγνωστο.
Aλλοι πίνακες ζωγραφικής άγνωστο, άλλες πληροφορίες άγνωστες, ημερομηνία τόπος θανάτου άγνωστο.
ΑΘΗΝΑ ΚΟΤΣΩΝΗ – ΣΥΝΕΤΟΥ
ΖΩΓΡΑΦΟΣ ΣΥΝΤΗΡΗΤΡΙΑ
ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΕΡΓΩΝ
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Από μικρή ηλικία ζωγραφίζει και είχε επαίνους και βραβεύσεις σε διαγωνισμούς, με πολλες εκθεσεις στην ελλαδα Εξειδικεύτηκε στη Θαλασσογραφία αλλά και σε άλλες μορφές απόδοσης. Είναι εκτιμητής έργων τέχνης.
Επίσης σπούδασε συντήρηση έργων τέχνης στα ΙΕΚ Πετρά.
Το «2010 έγινε φοιτήτρια στο ανοιχτό Πανεπιστήμιο Ιστορία τέχνης με καθηγητή τον κο Μάνο Στεφανίδη… πηγή ….. www.galleryathene.gr 2104223733 210 3233999 6974957140 6942710181 <Απόσπασμα κειμένου βιογραφίας> athene@otenet.gr
TERESAASHER
Γεννήθηκε στη Αγγλία ασχολήθηκε επαγγελματικά με την αστρολογία και με της κάρτες ταρώ χόμπι έχει την καλλιτεχνική ζωγραφική
ΛΕΟΝΤΙΟΣ ΠΕΤΜΕΖΑΣ.
Γεννήθηκε στη Καβάλα το 1965 .Είναι αδελφός του διακεκριμένου οικονομολόγου Γεώργιου Πετμεζά. Προέρχεται από οικογένεια οπλαρχηγών του 1821, Μακεδονομάχων, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, και ευεργετών του έθνους. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες, Δημόσια Διοίκηση και Ιστορία τέχνης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εκανε διδακτορική διατριβή στα ΜΜΕ. Σπούδασε Υποκριτική και Μουσική στο Εθνικό Ωδείο. Επίσης Θεωρία, Ιστορία τέχνης και ζωγραφική στην Ευρώπη και στην Αμερική και Δημοσιογραφία στη σχολή του ANTENA και στο Ίδρυμα Μπότση. Εργάστηκε ως σύμβουλος πολιτιστικών σχέσεων και επικοινωνιολόγος σε πολιτιστικούς οργανισμούς, ως επιστημονικός συνεργάτης και σύμβουλος επικοινωνίας σε Διεθνή Ιδρύματα και γραφεία πολιτικών.
Εργάζεται ως εικαστικός κριτικός και βιβλιοκριτικός στον εντυπο και ηλεκτρονικό τύπο. Επιμελείται και προλογίζει εκθέσεις διακεκριμένων εικαστικών δημιουργών και παρουσιάζει νέα ταλέντα. Διοργανώνει πολιτιστικά γεγονότα, συμπόσια, ημερίδες, συνέδρια, συναντήσεις τέχνης και Φεστιβάλ σε συνεργασία με Υπουργεία, Δήμους, Περιφέρειες, Πρεσβείες, Ιδρύματα, Ινστιτούτα, Μουσεία, φορείς πολιτισμού και χώρους τέχνης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό . Από το 2004 εως το 2011 διετέλεσε καλλιτεχνικός Διευθυντής και επιστημονικός σύμβουλος του εικαστικού θεσμού "Τέχνης Φλόγα" του Υπουργείου Πολιτισμού. Είναι εμπειρογνώμων εκτιμητής έργων τέχνης .Διδάσκει ιστορία τέχνης. Θεωρείτε διεθνής ιστορικός τέχνης .Εχει συμβάλει στη δημιουργία κινημάτων στο χώρο της τέχνης. Δραστηριότητες του τίμησαν με την παρουσία τους επίσημοι και προσωπικότητες της Ελλάδας και άλλων κρατών και εχουν καταγραφεί από τα ΜΜΕ ως τα σημαντικότερα πολιτιστικά δρώμενα των τελευταίων χρόνων. Έχει γράψει 7 βιβλία και 18 θεατρικά έργα.
Είναι μέλος σε επιτροπές τέχνης και εισηγητής σε συνέδρια . Συνεργάζεται με ομίλους της Unesco , Επιστημονικά και Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Έχει τιμηθεί για τη προσφορά του και εκτιμάτε από διαπρεπείς ανθρώπους του πνεύματος. Είναι μέλος ενώσεων μεταξύ άλλων της ΕΣΠΗΤ, σωματείων, εταιρειών και συνδέσμων όπου εχει αναπτύξει δυναμική πολιτική πολιτιστική, κοινωνική και συνδικαλιστική δράση. Ζωγραφικά έργα του κοσμούν γνωστές συλλογές και ένα μεγάλο μέρος του διατέθηκε για φιλανθρωπικούς σκοπούς..
2110172101 , 6938066422 leontiospetmezas@gmail.com
Ελένη Δημοπούλου
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Εργάζεται στην Αγία Παρασκευή
Σπούδασε στη ΧΑΝ με δασκάλους την Αρετή Φλόκα στην Αγιογραφία, τον Γιώργο Μπαρούνη στην τοιχογραφία και τον Δημήτρη Στραβολαίμη στη συντήρηση έργων τέχνης. Διδάσκει την τέχνη της Αγιογραφίας Τοιχογραφία στην Μητρόπολη Αττικής και στο τμήμα λαϊκής επιμόρφωσης της Νομαρχίας Δυτικής Αττικής.
Σπούδασε στη ΧΑΝ με δασκάλους την Αρετή Φλόκα στην Αγιογραφία, τον Γιώργο Μπαρούνη στην τοιχογραφία και τον Δημήτρη Στραβολαίμη στη συντήρηση έργων τέχνης. Διδάσκει την τέχνη της Αγιογραφίας Τοιχογραφία στην Μητρόπολη Αττικής και στο τμήμα λαϊκής επιμόρφωσης της Νομαρχίας Δυτικής Αττικής.
Είναι συντηρήτρια έργων τέχνης στο Μουσείο Ναυτικής Παράδοσης από το 2000, τις αίθουσες του οποίου κοσμούν κάποια από τα έργα της. Συνεργάστηκε με το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Ναυτιλιακών μελετών και έρευνας από το 1998 έως το 2002 στη συντήρηση έργων τέχνης του. Συντήρησε τοιχογραφίες και φορητές εικόνες του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στους Αγίους Αναργύρους.
Αγία Παρασκευή _ Χίου 46 _ Αθήνα
Αγία Παρασκευή _ Χίου 46 _ Αθήνα
Τηλ. +30 210 6005653 Κιν. +30 6945 428879 email : info@eldi.gr
VALPAK
Από το 1985 η Valpak προμηθεύει την παγκόσμια αγορά με καινοτόμα, εξειδικευμένα προϊόντα που καλύπτουν απόλυτα τις ανάγκες για προστασία σε τρεις επιχειρηματικούς τομείς¨ Στρατιωτική, παρέχοντας πολυφασματικό καμουφλάζ προϊόντα και υπηρεσίες για την προστασία ενάντια σε όλους τους αισθητήρες recognisance <CCD> , καλύπτοντας όλο το φάσμα του ηλεκτρομαγνητικού φάσματος (UV VIS NIR Θερμική IR RADAR).Επιπλέον, ηVALPAK αντιπροσωπεύει τους μεγαλύτερους οίκους του εξωτερικού στον εξοπλισμό νυκτερινής όρασης και θερμικής και υγειονομικών προϊόντων.Υδατοκαλλιέργειας,ειδικά Αντιρρυπαντικά προϊόντα <Μείωση των ακαθαρσιών, προστατεύουν τα δίχτυα σας> Διαδραστικά μέσα, κύρια ειδίκευσή μας σχετίζεται με τους τομείς του Flash και 3D animation, web design και την απεικόνιση των επικοινωνιών προβλημάτων. 7, Π. Π. Γερμανού str. 105 61, Αθήνα Ελλάδα
Τηλ:. 0030 210 32.32.538 Fax: 0030 210 32.52.153
Τηλ:. 0030 210 32.32.538 Fax: 0030 210 32.52.153
www.valpak.gr
ΚΩΝ/ΝΟΣ Ε. ΣΤΡΩΜΑΤΙΑΣ
Ο Κων/νος Ε. Στρωματιάς είναι Σχεδιαστής Συστημάτων Πραγματικού Χρόνου, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών Mηχανικού Υπολογιστών & Μηχανικού Ηλεκτρονικών του Πολυτεχνείου Κρήτης και νυν υποψήφιος Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Πατρών (Γεωφυσικό τμήμα).
Είναι εφευρέτης, κάτοχος 17 διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, http://www.cgri.gr/patents.htm μεταξύ των οποίων η τεχνολογία WMTS (Waveshooting Magnetic Tuned Systems)http://www.kyklotron.com/wtmspres.htm , σε υλοποίηση της οποίας έχει αναπτύξει και εμπορεύεται με δική του εταιρία το βιομηχανοποιημένο Σύστημα Έγκαιρης ΠροειδοποίησηςDRAMS http://www.kyklotron.com .
Είναι απόφοιτος της Σχολής Ευελπίδων (1980 , Μηχανικό Μάχης ) και από το 2009 απόστρατος Ταξίαρχος. Μετατάχθηκε το 1997 στο Σώμα Ερευνας – Πληροφορικής και διαθέτει 20ετή εργασιακή εμπειρία στην πληροφορική επιστήμη (ανάπτυξη πολυαισθητηριακών συστημάτων διοίκησης και ελέγχου C4ISR http://www.kyklotron.com/c4isr.htm ). Εχει διδάξει σε ΑΕΙ (ΣΣΑΣ), Κολέγια (Νew York College), IEK. Διετέλεσε Διευθυντής της Εθνικής Φρουράς Κύπρου.
Τυγχάνει Πρόεδρος & Ιδρυτής του Ινστιτούτου Γεωπαθητικών Ερευνών Κύπρου http://www.cgri.gr και εν ενεργεία ερευνητής γεωενεργειακών ρευστών με χρήση συστημάτων μικροηλεκτρονικής τεχνολογίας, δικής του επινόησης http://www.cgri.gr/geopatheticgeo.htm , θέμα για το οποίο διεξάγει σχετική έρευνα στα πλαίσια εκπόνησης διδακτορικής διατριβής στο Γεωφυσικό τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών.
Είναι κτήτορας των ιστότοπων http://www.kyklotron.com, http://www.cgri.gr και www.geoment.eee.gr , όπου υπάρχουν στοιχεία του έργου του και των τεχνολογιών που έχει αναπτύξει.
Στους παρακείμενους συνδέσμους υπάρχουν στοιχεία βιογραφικού του, http://www.geoment.eee.gr/ktitior5.htm , των έργων του http://www.geoment.eee.gr/ktitior2.htm , της προσφοράς του στις Ενοπλες Δυνάμεις της Ελλάδας http://www.geoment.eee.gr/ktitior4.htm , των εφευρέσεών του http://www.geoment.eee.gr/ktitior3.htm .
Cyprus Geopathetic Research Institute Laboratories
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου